"Niet geschikt voor ADAPTO, het geautomatiseerde krattenmagazijn"

Udea levert eieren voortaan met de DKW-bestelling

Udea heeft op de eigen website een bericht geplaatst waarin uitgelegd staat waarom de eieren voortaan met de DKW-bestelling geleverd zullen worden:

"Met de verhuizing van ons vers magazijn zijn we voor een aantal keuzes komen te staan. Eén van die keuzes is het onderbrengen van de eieren geweest. Deze stonden voorheen in ons kaasmagazijn, binnen het vers-magazijn. Ons assortiment vers- en koelproducten wordt vanaf heden ondergebracht in ADAPTO, het geautomatiseerde krattenmagazijn. De eieren zijn hier echter niet voor geschikt, de kans op schade is namelijk te groot. Bij een ei is het voornamelijk van belang dat deze zo min mogelijk temperatuurswisselingen heeft. Dit betekent dat u de eieren voortaan geleverd krijgt met uw DKW-bestelling in plaats van met uw vers bestelling, aangezien de eieren ook niet gekoeld in de winkel staan."

"Deze verandering van uitleveren heeft geen invloed op de versheid van de eieren. Een ei is geen bederfelijk product en hoeft daarom niet gekoeld bewaard te worden. Vanuit de wetgeving zijn daarom geen temperatuurvoorschriften opgesteld. De hygiënecode geeft aan dat temperaturen boven de 25 graden en voornamelijk temperatuurschommelingen niet wenselijk zijn voor de eieren. Dat zijn omstandigheden waar wij in de nieuwe situatie niet mee te maken krijgen."

"Kortom, wij kunnen u met een gerust hart garanderen dat uw eieren voortaan net zo vers als altijd worden uitgeleverd, maar dat u ze terugvindt bij de DKW-levering."

Voor vragen kunt u terecht bij de afdeling Kwaliteit: kwaliteit@udea.nl of bij uw vaste verkoper.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven