Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitserse Migros breidt Demeter-assortiment uit

De coronapandemie heeft geleid tot een grotere vraag naar biologische producten, aangezien consumenten gezonder en duurzamer willen eten. Migros breidt daarom zijn Demeter-assortiment, de strengste norm onder de biologische labels, sterk uit. De nieuwe Demeter-producten worden speciaal voor Migros geproduceerd.

De trend naar een steeds duurzamer en gezonder voedingspatroon is door de coronapandemie in een stroomversnelling geraakt. In 2020 is de verkoop van biologische producten bij Migros met meer dan 15% gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Hieruit blijkt dat de klanten hogere verwachtingen hebben van biologische producten. Demeter wordt geassocieerd met de hoogste normen en persoonlijke inzet en overtuiging van de boeren, zoals blijkt uit een Migros-enquête. Migros speelt nu in op de toegenomen vraag naar biologische producten en de hogere verwachtingen: met onmiddellijke ingang biedt Migros in heel Zwitserland een uitgebreid Demeter-assortiment aan.

In het begin zullen met name artikelen in de voedingssector aan het assortiment worden toegevoegd. Talrijke dagelijkse producten zoals spaghetti, tomatensaus, olijfolie, balsamicoazijn, polenta en appelsap zullen in Demeter-kwaliteit verkrijgbaar zijn. In de sector versproducten bieden de Migros-coöperaties reeds talrijke regionale producten aan, zoals brood, kaas, yoghurt, groenten en fruit. Deze reeks zal dit jaar sterk worden uitgebreid. De kern van het assortiment wordt gevormd door Demeter-eieren, waar speciale Demeter-legkippen worden gehouden. Zij vormen het biologische alternatief voor alle klanten die op een duurzame manier eieren willen consumeren.

Voor meer informatie: www.migros.ch

Publicatiedatum: