"Met 400 hectare biologische akkerbouw en melkveehouderij zijn we een unieke organisatie"

Twintigdelige tv-serie over Heerlijkheid Mariënwaerdt

Tholen - Vanaf maandag 8 maart zendt omroep MAX de serie 'In het hart van ons landgoed' uit, waarin het Betuwse landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt de hoofdrol heeft. In maar liefst 20 afleveringen laat de adellijke familie Van Verschuer iets zien van het reilen en zeilen op het landgoed. 

Foto: Nynke Brandsma 

Biologisch landbouwbedrijf
Frans baron van Verschuer belooft desgevraagd dat de serie een compleet beeld zal geven van alle activiteiten die er op het landgoed plaatsvinden. "Het wonen op een landgoed wekt tot de verbeelding, en natuurlijk komt dat wel aan bod, maar we wilden vooral ook ons biologisch landbouwbedrijf en onze horecatak in beeld brengen. Met 400 hectare akkerbouw en melkveehouderij zijn we een unieke organisatie. Daar zijn we trots op en wij, maar vooral onze werknemers, vertellen er graag over." 

Crisis
Het horecabedrijf, bestaande uit Pannenkoekenhuis De Stapelbakker en Proeflokaal Marie op het landgoed en De Landgoedkeuken in hartje Utrecht, heeft het door de coronacrisis momenteel erg zwaar. "Ik denk dat het interessant is om te laten zien hoe dit bedrijf in tijden van crisis toch het hoofd boven water weet te houden", aldus Van Verschuer. "Met wat busjes op het terrein waar mensen koffie kunnen kopen en uitgifte bij De Landgoedkeuken zijn de horeca-activiteiten nu erg beperkt." De landgoedwinkel die wel open is, omdat daar voornamelijk voeding verkocht wordt, draait juist erg goed. Net als veel andere boerderijwinkels en lokale verkooppunten, profiteert de winkel van de toegenomen interesse van de consument in lokale voeding.

Noord-Zuid-Oost-West: In het hart van ons landgoed is vanaf 8 maart wekelijks te zien om 18.20 uur bij MAX op NPO 2

Voor meer informatie: 

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt
't Klooster 5
4153 RR Beesd
0345 687010
info@marienwaerdt.nl
www.marienwaerdt.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven