Winnaars: Beetgold, KISSYO, Davert, Lubs, Bauck, Sonnentor en Biobaula

Best New Product Awards gaan aan de Nederlanders voorbij

Tholen - Zojuist (13:00-13:45 uur) zijn de winnaars van de Best New Product Awards 2021 bekendgemaakt. De awarduitreiking vond dit keer online plaats tijdens de eSPECIAL. De prijzen in de zeven categorieën gingen achtereenvolgens naar Beetgold, KISSYO, Davert, Lubs, Bauck, Sonnentor en Biobaula. Overigens was al vrijwel meteen duidelijk dat er geen Nederlandse winnaar bij zou zitten, aangezien na de bekendmaking van het eerste winnende product de woordvoerders van alle andere prijswinnaars ook al in beeld kwamen. Hieronder is wat meer informatie over de winnende producten te vinden.

1. Fresh Food: Beetgold GmbH - Whole vegetable based Tortilla carrot

Deze BIOFACH-debutant reageerde heel verrast op de uitverkiezing. De plantaardige tortilla's van Beetgold hebben een groentegehalte van 80%. Ze zijn biologisch, glutenvrij, koolhydraatarm en vezelrijk. Wortelpulp is het belangrijkste ingrediënt in dit plantaardige alternatief voor conventionele tarwe- en maïstortilla's. Ze willen het merk ook nog verder uit gaan breiden. Ze zijn al bij diverse bio-groothandels in Duitsland verkrijgbaar.

contact@beetgold.com en www.beetgold.com 

2. Frozen Food: KISSYO (Fresh Five) - Organic Hazelnut Bar

Deze biologische ijsrepen zijn vanaf week 8 verkrijgbaar in heel Duitsland, bij alle bio-groothandels en diverse retailers. De producent omschrijft de repen als knapperig van buiten, romig van binnen. Ze hebben een compact formaat en kunnen dus prima tussen de maaltijden door genuttigd worden door consumenten die op zoek zijn naar een bewust alternatief.

De hazelnoot-ijsrepen bevatten geen kunstmatig geproduceerde toevoegingen. KISSYO is biologisch gecertificeerd en werkt 100 procent klimaatneutraal.

vertrieb@kissyo.bio en www.kissyo.bio 

3. Cooking & Baking: Davert - Davert Red lince rice

Davert won met de nieuwe 'proteïneheld': rode linzenrijst, gemaakt van 100% rode linzen (eiwitrijk, vezelrijk en glutenvrij). In lijn met de low-carb-trend combineert Davert nieuwe rijstvariëteiten gemaakt van peulvruchten. De voordelen van praktische rijst en eiwitrijke peulvruchten: door zijn vorm heeft het een veel kortere kooktijd dan gewone peulvruchten en is het zo snel te bereiden als klassieke rijst. De verpakking is volledige recyclebaar. 

info@davert.de en www.davert.de 

4. Dried products, snacks & sweets: Lubs - Lubs Chocolate Mango Balls Mango Passion

Melanie Räder van Lubs omschreef dit product na de uitverkiezing als 'luxury food for the soul' - perfect om te nuttigen tijdens een zonnige vakantie. Lubs is een kleinschalig bedrijf en dit product is volgens haar het resultaat van een nauwe samenwerking van alle personeelsleden. In oktober komt er weer een nieuw product aan.

Lubs Chocolate Mango Balls Mango Passion zijn witte witte chocoladeballetjes gevuld met een exotische passievruchtcrème die smelt in je mond. De mangovlokken in de coating geven de chocoladebolletjes niet alleen hun zomerse kleur, maar ook hun fruitig-frisse smaak. Chocoladetruffels met vulling dus. 

info@lubs.de en www.lubs.de 

5. Other Grocery Products: Bauck - Bauckhofer Oat Crunchy Chocolate

De havervlokken die in dit product gebruikt worden, komen rechtstreeks uit de nieuwe Bauckhof-molen. De glutenvrije haver is grotendeels afkomstig uit Duitsland. Ook de bieten voor de bietsuiker worden in Duitsland verbouwd. De crunchy bevat slechts de noodzakelijke ingrediënten. Het product is ook glutenvrij en past volgens het bedrijf goed bij de rest van het assortiment. 

info@bauckhof.de en www.bauckhof-muehle.de 

6. Drinks: Sonnentor - Dandelion Root roasted Fake coffee organic

Dit is een cafeïne- en glutenvrije koffiesurrogaat met 100% geroosterde paardenbloemwortels, geproduceerd door Sonnentor. 
Deze koffiesurrogaat kan op elk moment van de dag en nacht worden gedronken. De cafeïne- en koffiebonenvrije warme drank smaakt moutig en zoet.

office@sonnentor.at en www.sonnentor.com 

7. Non-food: Biobaula - Biobaula Eco Detergent Tabs

Dit bedrijf viel vorig jaar ook al in de prijzen in deze categorie. Hierdoor hebben ze een turbulent groei-jaar doorgemaakt. Het gaat om wastabletten die gemaakt zijn van hernieuwbare grondstoffen. Door de lage wastemperatuur kunnen de eco tabs ook gebruikt worden voor handwas. De kleine tabs zijn door Dermatest met succes getest op zeer goede huidverdraagzaamheid en zijn daarom ook geschikt voor de zeer gevoelige huid. Voeg eenvoudig per wasbeurt één van de ecologische tabbladen toe aan de wastrommel. 

info@biobaula.com en www.biobaula.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven