Biosüdtirol presenteert zich op de virtuele BioFach

"Vergroting van het areaal van 650 naar 800 hectare"

Veel beurzen en evenementen worden vanwege Covid-19 sinds bijna een jaar online gehouden. Deze week van 17 tot en met 19 februari vindt voor de eerste keer ook Biofach, de belangrijkste beurs in de bio-wereld, online plaats.

Tot de 1500 exposanten van over de hele wereld hoort ook Biosüdtirol, een lidcoöperatie van de VOG, die zich uitsluitend met de bewaring en verwerking van bio-appelen bezighoudt. Op de virtuele stand presenteert Biosüdtirol zich met een nieuwe video en informeert over actuele onderwerpen, nieuwe rassen en de beschikbaarheid van de verschillende appelen gedurende het totale jaar.Biosüdtirol gebruikt de actuele editie van Biofach 2021 om de beschikbaarheid van haar bio-appelen het hele jaar door te onderstrepen. “Dit jaar lukt het ons eindelijk om de wens van onze klanten te vervullen en hen twaalf maanden van onze bio-appelen te voorzien", onderstreept VOG-directeur Walter Pardatscher.

Enorme capaciteitsuitbreiding
"Vijftig nieuwe telers zijn toegetreden tot de bio-coöperatie, wat een vergroting van het areaal van 650 naar 800 hectare betekent. De totale oogst van 28.000 ton in het afgelopen verkoopseizoen is gestegen naar 37.500 ton dit jaar“, aldus Walter. Deze duidelijke groei gaat samen met een zeer hoge kwaliteit en appelen van een goed formaat die aan de markteisen voldoen.

"Smaak, houdbaarheid en innovatie zijn beslissende succesfactoren op de markt“, vult Werner Castiglioni, directeur van Biosüdtirol, aan. "Onze coöperatie werkt continue aan nieuwe rassen die het assortiment uitbreiden. Zo kwamen in de afgelopen jaren Natyra, Story Inored en Bonita erbij.“

Betrouwbare partner het hele jaar door
"De VOG heeft zich ten doel gesteld het hele jaar door een betrouwbare partner voor haar klanten te worden. De klanten moeten ieder moment van het jaar, ook in de zomermaanden, uit een veelzijdig en kwalitatief hoogwaardig assortiment de passende appel kunnen kiezen. Dit geldt ook voor de appelen die biologisch geteeld worden”, onderstreept Walter.

De VOG-vereniging heeft pas enkele weken geleden drie nieuwe appelen gepresenteerd. Deze zullen ook het biologische aanbod uitbreiden: RedPop, Giga en Cosmic Crisp zijn appelen die vooral door haar optimale bewaarbaarheid geschikt zijn voor de tweede helft van het verkoopseizoen.

Startschot van het beursseizoen
Na de Biofach zal de VOG samen met Biosüdtirol aan de 'Frische-Meeting Italien-Deutschland' deelnemen, die van 2 tot en met 4 maart plaatsvindt. Later in het jaar volgt de digitale deelname aan de Fruit Attraction, Macfrut en Asia Fruit Logistica.

Voor meer informatie:
https://biosuedtirol.com/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven