Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Aantal weken nodig om te herstellen"

Wisselende kwaliteit biologische prei na zeer strenge vorst

Alle prei op de percelen van de Nautilus-telers is gisteren onder de beschermende doeken vandaan gekomen, zodat de oogst weer kon worden opgestart (zie ook dit eerdere Biojournaal-artikel). Helaas is de kwaliteit van de prei die na deze periode van strenge vorst geoogst wordt, slechter dan verwacht.

Joost van den Oetelaar: "Er was goede hoop dat het klimadoek in combinatie met de sneeuw voldoende zou beschermen tegen de strenge vorst, maar de sneeuw heeft te zwaar op de prei gedrukt waardoor er toch flinke schade ontstaan is." Bij de familie Peeters-Mertens in het Limburgse Neer zijn de gevolgen iets minder groot, maar ook hier is de kwaliteit van de prei helaas flink achteruit gegaan in deze vorstperiode.

Johan Groen, Nautilus Organic: "Het is echt zonde, maar er is niets aan te doen. Zulke strenge vorst en zoveel sneeuw komt gelukkig weinig voor. Voor onze klanten met lopende programma's betekent dit dat we maar beperkt tot zeer beperkt kunnen leveren. De prei heeft een aantal weken nodig om te herstellen."

Voor meer informatie:

Johan Groen
Nautilus Organic
06 10784660
fjgroen@nautilusorganic.nl 
www.nautilusorganic.nl  

Publicatiedatum: