Jersey-stieren noodgedwongen op stal door anonieme meldingen

De Jersey-stieren van Boerderij Eykenstein in Maartensdijk-Bilthoven staan op stal. Noodgedwongen, vertelt Jacob Beeker aan AD, want ze horen eigenlijk buiten in het Boetzelaersveld te zijn. "Ze hebben een dikke wintervacht en voor voer en water wordt gezorgd."

Het is een serie van anonieme meldingen over dierenmishandeling aan politie en NVWA die Jacob deed besluiten de stieren naar binnen te halen. "Ik trok dat gewoon niet meer", zegt Jacob. De informatieborden die hij plaatste mochten niet baten. Het is vooral het anonieme karakter van de meldingen dat hem steekt. Liever nodigt hij mensen uit om te laten zien hoe het met de dieren gaat. "Niet dat anonieme. Dat is moeilijk en daar kan ik gewoon niets mee."

Klik hier om verder te lezen.

Twee weken geleden gaf Jacob via Facebook uitleg over zijn besluit. "Je wordt er helemaal kierewiet van. De bemoeizucht en dierenliefde is enorm maar helaas het gebrek aan praktische kennis ook! Het zijn weilanden die het hele seizoen niet begraasd zijn en dus heel veel gras bevatten, de NVWA bevestigd ook keer op keer dat de dieren in goede conditie zijn."

 

Voor meer informatie: www.jerseyvleesbestellen.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven