20 maart, 14.00 uur: "Averting the insect Apocalypse"

Dave Goulson geeft webinar over de wereld van insecten

Op 20 maart geeft Dave Goulson, professor Biologie uit Sussex (Groot-Brittannië) speciaal voor Velt een online lezing. Het onderwerp: insecten en alles wat ermee te maken heeft. ‘We kunnen niet zonder die kriebelbeestjes’, zegt de professor.

Dave Goulson is hoogleraar biologie aan de Universiteit van Sussex en heeft als specialisatie de hommel. Hij is een bekend spreker over insecten, ecologie en bescherming. Hij heeft vier boeken voor leken geschreven die in het Nederlands vertaald zijn: Een verhaal met een angel (2014), Geroezemoes in het gras (2015), De vlucht van de hommel (2017) en De Tuinjungle (2019).

Insecten spelen een cruciale rol in ons ecosysteem en staan door verschillende oorzaken zwaar onder druk. Dave Goulson neemt je in zijn nieuwe boek De tuinjungle, Tuinieren om de wereld te redden, mee in de wereld van insecten.

Hij maakt inzichtelijk wat ze voor ons doen, waarom ze achteruitgaan en waarom we haast moeten maken om het massale sterven tegen te gaan. Hij legt uit wat je in je eigen leven en tuin kunt veranderen om insecten de ruimte te geven die zij verdienen.

In zijn lezing Averting the insect Apocalypse vertelt hij over het belang van insecten in je eigen tuin.

De lezing is in het Engels en wordt op zaterdag 20 maart 2021 online gehouden. Vanaf 14.00 uur is de online omgeving (Zoom) toegankelijk. De lezing zelf start om 14.30 uur.

Klik hier om in te schrijven.

Voor meer informatie: www.velt.nu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven