Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
NatureBioFoods, AndersInvest, Did-It en STB Organic nieuwe gezamenlijke aandeelhouder

Leev-oprichter Leo Voorwinden verkoopt meerderheidsbelang

Per 1 januari 2021 nemen NatureBioFoods, AndersInvest, Did-It en STB organic, een gezamenlijk meerderheidsbelang in Leev.nu BV.

Leo Voorwinden blijft als bestuurder en aandeelhouder nauw betrokken en voert samen met de nieuwe Algemeen Directeur Aart-Jan Knauff (voormalig DO-IT, Marqt en BD-Totaal) en Commercieel Manager Kees Leenhouts het management team.

Leon Voorwinden en Aart-Jan Knauff

Leo Voorwinden: "Strategisch is het van het grootste belang dat we korte ketens bouwen. Met de komst van NatureBioFoods, een dochter van het grote LT Foods, kunnen we onze grondstoffen o.a. rechtstreeks kopen bij 64.000 biologische boeren in India. Did-It, het bedrijf van Poppe Braam biedt een schat aan ervaring in wereldwijde sourcing van biologische producten in de afgelopen 40 jaar. Daarnaast geeft AndersInvest ons de mogelijkheid te groeien en door overnames een toekomstig biologisch platform te bouwen. Leev wordt hierdoor sterker en kan nog meer bijdragen aan een duurzame wereld en een eerlijke verdeling die daarbij hoort."

Duurzaam bouwen aan transparante ketens
De Leev productenlijn bestaat uit gezonde tussendoortjes, broodvervangers en glutenvrije producten. Alle producten zijn biologisch, proteïne en/of vezelrijk en vaak laag in suikers. Leev wil met haar producten bijdragen aan een verantwoorde leefstijl. "Biologisch, gezond is een enorme groeimarkt. Ook de EU stimuleert middels de Green-Deal, de biologische landbouw binnen de EU en Nederland. Leev levert haar producten aan nagenoeg alle supermarkten in Nederland. Door deze overname bouwen we aan een duurzame en korte keten. Ook willen we onze boeren een eerlijke prijs kunnen betalen. Daarom gaan we naast onze klanten ook de consument betrekken in ons mooie fair-bio verhaal."

Voor meer informatie: www.leev.nu

Publicatiedatum: