Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Laure Verdeau benoemd tot directeur van l'Agence Bio

Voedingsspecialist Laure Verdeau is vorige week benoemd tot directeur van l'Agence Bio, ter vervanging van Florent Guhl. Laure Verdeau, specialist in de voedingssector, ondersteunt al 10 jaar meer dan honderd Franse kleine en middelgrote ondernemingen in hun ontwikkelingsstrategie. Eerst als zelfstandig adviseur, daarna vanaf 2016 binnen Bpifrance. Om dit te realiseren, was het credo om op de hogere markt te komen, met name in de richting van het bio-label. Bij Bpifrance zorgde ze voor een gestructureerde ondersteuning van de agrifoodsector om in te spelen op de voedseltransitie.

"Ik ben verheugd om me aan te sluiten bij l'Agence BIO om de overgang naar een nieuw voedings- en landbouwmodel te versterken. Aangezien de vraag naar biologische producten enorm toeneemt, is het cruciaal om deze schaalverandering te ondersteunen met een betere traceerbaarheid van biologische producten", aldus de nieuwe directeur van Agence Bio Laure Verdeau.

L'Agence BIO, opgericht in november 2001, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, promotie en structurering van de Franse biologische landbouw. Het verenigt in zijn raad van bestuur vertegenwoordigers van de overheid en professionals onder voorzitterschap van Philippe Henry. Het is één van de belangrijkste missies om te communiceren en te informeren over biologische landbouw en het AB-merk te beheren voor communicatiedoeleinden, het nationale observatorium voor biologische landbouw te ontwikkelen en meldingen van producenten en andere gecertificeerde exploitanten te beheren.

Voor meer informatie: www.agencebio.org 

Publicatiedatum: