"Een chocolade voor absolute liefhebbers"

Meilleur Produit Bio-onderscheiding voor Superior Dark 100%

Tholen - De Fransen worden over het algemeen beschouwd als een natie van fijnproevers en kenners. Bij EcoFinia, de Duitse producent van Vivani, zijn ze dan ook zeer verheugd dat de Superior Dark 100% reep onlangs de titel Meilleur Produit Bio heeft gekregen. Hiermee is het uitgeroepen tot topproduct in de Franse biologische handel. Meer dan 100 experts waren unaniem in de stemming.

Alexander Kuhlmann reageert als volgt namens Vivani: "Deze chocolade is inderdaad heel speciaal, want hij bevat het hoogst mogelijke gehalte aan cacao en is toch ontzettend romig door een hoog percentage fijnste cacaoboter. Dat is zeker niet bij iedere hoog percentage pure chocolade het geval. En het beste is: deze reep bevat helemaal geen suiker of suikeralternatief."

Meilleur Produit Bio is een onderscheiding die in het leven geroepen is door Biotopia (voorheen Bio à la Une), een Frans adviesbureau voor biologische merken. Meilleur Produit Bio is sinds 2012 dé onderscheiding voor de gespecialiseerde biologische handel. Elk jaar beloont het tientallen uitstekende biologische en ecologische producten die in biospeciaalzaken worden verkocht. De ernst, betrouwbaarheid en reputatie ervan worden erkend in de biologische sector.

Elk product wordt beoordeeld door een panel van minstens 100 geverifieerde testers van verschillende leeftijden, die allemaal op regelmatige basis bio-producten consumeren. Het individuele product wordt niet beoordeeld in relatie tot de anderen, maar onafhankelijk van alle andere kanshebbers. De producten die meedoen aan de wedstrijd worden nauwgezet beoordeeld op basis van verschillende criteria (smaak, geur, textuur, verpakking enzovoorts) die variëren naargelang de productcategorie.

Op de website van Meilleur Bio staat de volgende toelichting over de winnaar van 2021 in de categorie chocolade, die ook wel 'The Darkest' genoemd wordt:

Het ultieme: een superieure pure 100% chocolade gemaakt met cacao uit Santo Domingo, gepeperd met knapperige 5% cacaonibs. Alleen cacaomassa, cacaoboter en knapperige cacaonibs - niets anders. Het is moeilijk om meer meer intensiteit te vinden!

Een flinke dosis cacaoboter zorgt ervoor dat ondanks alle intensiteit een delicate smelt behouden blijft. De cacao van Dominicaanse oorsprong, zacht en licht fruitig, produceert een echt vuurwerk van chocoladearoma's die - mits goed geproefd - lang in de mond blijven voordat de cacaonibs dat doen. En voeg daar nog rustieke en knapperige accenten aan toe. Een chocolade voor absolute liefhebbers.

Voor meer informatie: www.vivani.de en www.meilleurs-produits-bio.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven