Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische teler onthult nieuw gerenoveerde kassen in Mexico

Wholesum, een Fairtrade gecertificeerde teler en transporteur van biologische producten, huldigde haar nieuw gerenoveerde tomatenkassen bij Wholesum Farms Pacific. Een ceremonie om het lintje door te knippen werd gehouden op woensdag 9 december in Culiacan, Sinaloa, Mexico. Het evenement bestond uit een virtuele livestream op de Facebookpagina van het bedrijf, en een persoonlijk evenement met aanwezigheid van lokale verkopers en aandeelhouders. 

Theojary Crisantes, COO (links) en Jonathan Alcaron knippen het lintje door in de nieuwe faciliteit in Culiacan, Sinaloa, Mexico. 

Deze uitbreiding staat voor een nieuw hoofdstuk bij Wholesum, terwijl het bedrijf zich voorbereid op groei. De nieuwe kas van 15 hectare maximaliseert het gebruik van natuurlijke grondstoffen voor duurzame landbouw, en is toegerust voor intense tomatenproductie. Met klimaatcontrole, irrigatie- en filtratiesystemen, zal de kas optimale groeiomstandigheden bieden voor de tomaten, zegt Wholesum. 

"De uitbreiding in Culiacan is een geweldige mijlpaal voor Wholesum," zegt Ricardo Crisantes, CCO van Wholesum. "Wij geloven dat gezond, duurzaam geteeld biologisch voedsel bereikbaar en uitvoerbaar moet zijn. Om deze droom waar te maken moeten we constant innoveren en nieuwe tools en oplossingen vinden voor biologische landbouw en ons voorbereiden op groei."

Productiecapaciteit uitbreiden
Als resultaat van de uitbreiding en renovaties verwacht Wholesum een verhoging van 25-30 procent in hoeveelheid tomaten van de eerste oogst die staat gepland voor de tweede tot laatste week van december, en een verhoging tot 50 procent in de volgende productiecyclus. De productieverhoging zal niet alleen meer werkgelegenheid creĆ«ren, maar ook meer Fairtrade ontwikkelingsfondsen om te investeren in projecten die zich richten op de noden van arbeiders en de gemeenschap. Wholesum heeft meer dan $5 miljoen opgehaald aan Fairtrade gemeenschapsontwikkelingsfondsen sinds het begin van het programma. Dit geld is gebruikt voor wasfaciliteiten, een leercentrum uitgerust met computers, schoolbussen, een tandheelkundige kliniek en verbeteringen aan huizen in de gemeenschappen van de arbeiders. 

Het Wholesum team in de nieuwe kas in Culiacan, Sinaloa, Mexico.

"Sinds mijn grootvader klein begon in 1928, zijn we ver gekomen in onze producten en mogelijkheden," zegt Theojary Crisantes, COO van Wholesum. "Ik zou willen dat hij kon zien hoever we zijn gekomen in onze mogelijkheid tot innoveren. Ik weet dat hij erg trots zou zijn op elke persoon in het Wholesum team."

Voor meer informatie:
Joanna Jaramillo
Wholesum Harvest
Tel: +1 (520) 394-7329
[email protected]
www.wh.farm

Publicatiedatum: