Biologische producten in race om Gezonde Innovatie Award

Om gezond(er) eten en leven aan te moedigen, reiken Foodlog en FoodPersonality gezamenlijk de Gezonde Innovatie Awards uit, voor het eerst dit jaar. Het is een complimentenprijs voor producten en initiatieven die bijdragen aan een gezonder eetpatroon.

Onder de tientallen genomineerden vinden we ook meerdere biologische producten die kans maken op de award. Dit zijn de appelsticks van Bazqet Dried Crunchy Fruit, Pablo's Quinoa Revolución, Spoony Spelletjes Soep en Spelletjes Pasta, en ook het educatieve lesprogramma Kidsproef van de Smaakspecialist.

"In tijden van Covid-19 is het belang van individuele gezondheid nog duidelijker geworden. Weerstand verhogen door ‘gezond(er)’ te leven lijkt te helpen om niet, of minder ernstig, ziek te worden. Inmiddels is ook duidelijk dat leefstijlgerelateerde aandoeningen leiden tot meer complicaties bij Covid-19."

Gezond eten en leven is een hele uitdaging, met of zonder pandemie. Je stapt de deur uit en je wordt overspoeld door – vaak ongezonde – eetverleidingen, zeker in de stad. Dat klinkt overdreven, maar uit onderzoek blijkt dat we dagelijks zo'n 200 eetbeslissingen nemen, vaak onbewust. Zeg iedere keer maar 'nee' tegen al die verleidingen en gewoontes. Aanpassen is moeilijk. Bovendien bewegen we te weinig.

Mensen eten en leven op een manier die hun lijf op de lange duur niet verdraagt. Dat is niet van de ene op de andere dag te veranderen.

Gelukkig zien Foodlog en FoodPersonality dat er genoeg partijen stappen zetten in de goede richting. Foodlog en FoodPersonality willen met de Gezonde Innovatie Awards deze initiatieven complimenteren en hen aanmoedigen vooral door te gaan. Ook met een boel kleine stappen komen we een heel eind.

Stemmen kan via deze link.

Voor meer informatie: www.gezondeinnovatie.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven