Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jos Pelgröm (Treffler–Man@Machine): "De kunst is om een uitvoering te kiezen die exact bij de behoefte past"

Maatwerk in eggen

Tholen – Op de Biobeurs in Zwolle toonde Treffler–Man@Machine nog de Treffler TS-Solar, een echte Treffler eg met elektro aandrijving op zonne-energie. Daarna hebben ze weinig live contact meer gehad met (potentiële) klanten. Toch ziet Jos Pelgröm de toekomst zonnig tegemoet. Niet alleen is biologisch in opkomst (mede dankzij de huidige crisis), dit geldt ook zeker voor mechanische onkruidbestrijding. "Het zijn zeker moeilijke tijden. We kunnen immers nauwelijks het land in. En als we een demo kunnen doen, is dit individueel. Ook nemen we deel aan virtual shows. We zijn benieuwd hoe de biobranche uit deze crisis komt. Het lijkt ons dat biologisch er in ieder geval op vooruit is gegaan."

Treffler-M@M in Amerika, route 66 zonder Harley.

Organic Machinery
Sinds de Agritechnica 2019 heeft Treffler als merk een nieuw imago gekregen: Organic Machinery. Dit onder meer als eerbetoon aan alle bio-boeren in de wereld die werken aan duurzame landbouw. De machines zijn gebaseerd op natuurwetenschap en gezond verstand. Toch richt Treffler–Man@Machine zich niet alleen op de bioteelt. Zo'n 90% van de machines gaat naar bio-boeren, maar ook conventionele boeren weten de machineproducent steeds beter te vinden. "De bietenindustrie is bijvoorbeeld druk bezig met het terugdringen van het gebruik van chemische middelen door in te zetten op mechanische onkruidbestrijding. Aan deze organisaties hebben we diverse trial machines verkocht. Deze trend is in de cichorei al wat langer aan de gang, omdat de opbrengst door middelengebruik lager ligt is de mechanische onkruidbestrijding in deze teelt populair."

Voorop blijven lopen
Mechanische onkruidbestrijding is volgens Jos duidelijk in opkomst. Hierdoor neemt ook de concurrentie toe. "Wat we zien, is dat Treffler voorop blijft lopen in mechanische onkruidbestrijding. Zestien jaar geleden was de Treffler eg een geweldige innovatie en nu nog steeds. Inmiddels zijn ook andere grote merken met een dergelijk product aan de slag gegaan. Daarom is het noodzakelijk om in kwaliteit voorop te blijven lopen en dat doet Treffler. Voor de Treffler eg geldt bijvoorbeeld dat de ingestelde druk overal gelijk moet blijven ongeacht hoe hoog de tand door het veld heen gaat. Hierin is de Treffler eg superieur."

Waarin weet Treffler zich nog meer te onderscheiden? "Als fabrikant is Treffler ook subliem in het produceren van eggen op maat. Of het nou om een eg van 50 centimeter of 30 meter breed gaat, het is allemaal mogelijk. Voor Treffler is het eenvoudiger om dergelijk maatwerk te leveren omdat het model dit toelaat. Hierdoor kunnen we de hele markt bedienen."

Een Tiny Treffler: voor jong en oud.

Ook de automatische diepteregeling maakt de Treffler eg volgens Jos uniek. "Treffler perfectioneert de werkzaamheid van deze automaat nog steeds, updates worden gratis geïnstalleerd."

Verder maken ze de kleine eggen zo licht mogelijk. "Hierin blijven we zoeken naar nieuwe methoden. Zo zijn er tests gaande met aluminium."

Het draait volgens Jos vooral om de ideale combinatie: "Voor de tandvorm heeft Treffler bijvoorbeeld allerlei vormen uitgeprobeerd. Wat werkt in een bepaalde grondsoort voor welk gewas? De kunst is om een uitvoering te kiezen die exact bij de behoefte past."

"De Treffler TGA en TF, 100% doorsnijden op perfecte diepte."

Machines passend bij de behoefte
De Treffler mechanisatie biedt veel mogelijkheden, ook in niet-kerende grondbewerking bijvoorbeeld, om de groenbemesters kapot te krijgen. "Hier zijn we al langere tijd mee bezig. Het is essentieel om het gelijkmatig door te snijden en een vlakke ondergrond te creëren. Je moet het zaad vervolgens immers op een vaste ondergrond neer kunnen leggen."

Bij Treffler–Man@Machine loopt momenteel een aanbieding. Tot het eind van dit jaar krijgt men 100 euro korting per meter eg.

Voor meer informatie:

Jos Pelgröm
Treffler–Man@Machine
06 30035123
[email protected]  
www.organicmachinery.net