Met o.a. Ronald van Marlen

Vanavond op NPO 2: VPRO docu 'Oproerkraaiers' van Sunny Bergman

In haar nieuwe VPRO documentaire Oproerkraaiers onderzoekt Sunny Bergman het hedendaagse activisme en de relatie tussen actievoeren en maatschappelijke verandering. Wie zijn deze oproerkraaiers en wat beweegt hen?

Het afgelopen jaar trok Sunny op met een breed scala activisten. "Mijn vrouw Petra Verdonk en ik zijn als XR klimaatactivisten door haar gevolgd", vertelt Ronald van Marlen.

Maandag 7 december om 20:25 uur wordt de VPRO documentaire uitgezonden op NPO 2. Het verhaal van Petra en Ronald komt vanaf minuut 8 regelmatig terug in de documentaire. Vanaf 46 minuten zit er een stukje in met Ronald's visie op het functioneren van de agrarische sector en hij gaat wat specifieker in op biologisch. 'Ik heb de hele wereld gezien als het gaat om landbouwsystemen en het is overal hetzelfde verhaal. Een landbouw gebaseerd op inputs die de bodem uitputten, is gewoon het einde van onze agrarische realiteit. Dat systeem kan niet meer door." 

Luister hier naar Kunststof waarin Sunny Bergman over de documentaire wordt geïnterviewd door Gijs Groenteman.

Klik hier voor meer informatie over de documentaire.

Bekijk hier de documentaire alvast online.

Voor meer informatie: ronald@timeli.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.