Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frank Mosterd, Gilad Produce

"Export Israël-paprika's naar Amerika van start, hoge luchtvrachtprijzen een uitdaging"

Tholen - Deze week is de export van Israëlische paprika's naar de Verenigde Staten bij Gilad Produce van start gegaan. "We zijn hiermee iets later dan normaal, omdat door de hitte in Israël de afgelopen tijd de eerste oogst wat fijn uitviel en daardoor de maatsortering niet geschikt was voor de export", vertelt Frank Mosterd. "Het areaal Israëlische paprika's is redelijk stabiel, wel neemt het aantal aanbieders door de loop der jaren zienderogen af."

"Maar nu zijn we dan echt van start gegaan met de luchtvracht naar Amerika, hoofdzakelijk van bio-paprika's, maar ook voor conventionele paprika's komen de eerste orders binnen. Wel vormen de hoge luchtvrachtprijzen momenteel een uitdaging, die zijn zijn echt enorm hoog. De verkoopprijzen van paprika's voor export naar Amerika liggen weliswaar op een hoog niveau, maar die moet je wel zien in het licht van de huidige luchtvracht. Voor Rusland liggen de verkoopprijzen op een gangbaar niveau", vertelt Frank.

Daarmee zijn gelijk de grootste exportmarkten voor de Israëlische paprika's genoemd. "In november en december moeten wij niet in Europa zijn met Israëlisch product, zeker als je momenteel de prijs van de Spaanse paprika's ziet. Rusland blijft de belangrijkste markt. Wat Duitsland voor Nederland is, is Rusland voor Israël. Daarnaast wordt de binnenlandse markt steeds belangrijker. Verder biedt het onlangs gesloten vredesakkoord wellicht kansen voor uitbreiding van de export naar de naburige landen. Die zijn nu op papier open, maar de praktijk is nog weerbarstiger om de handel er ook logistiek gezien op zijn plaats te krijgen.", zegt Frank.

Voor meer informatie:
Frank Mosterd
Gilad Produce
Poortcamp 9c
2678 PT De lier
T. +31 174 528 067
[email protected]   
www.giladproduce.nl