Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voor composteerbare en biologisch afbreekbare bakjes in 3 formaten

Semi-automatische topsealmachine nu beschikbaar

Bio Futura biedt nu een professioneel en semiautomatisch topsealsysteem aan. Dit om maaltijden veilig en hygiënisch te verpakken, te heatsealen voor afhalen en bezorgen.

"Het gaat om een compleet semiautomatisch systeem om maaltijden te verpakken door middel van top sealing. De machine maakt het mogelijk om op een snelle en hygiënische manier drie formaten bakjes te verpakken. De top seal garandeert een hermetisch afgesloten bakje en dus is hygiëne volkomen gewaarborgd. Dit maakt het tot een ideaal systeem voor restaurants, traiteurs, lunchrooms en takeaways", vertelt Wouter Moekotte namens Bio Futura.

De machine is inclusief een makkelijk verstelbare mal die drie formaten bakjes kan verwerken. De bakjes en film zijn los te bestellen en volledig composteerbaar en biologisch afbreekbaar. 1 jaar carry-in garantie is van toepassing, losse onderdelen beschikbaar. Veiligheidsgarantie: geen risico op brand of schaafwonden.

Wouter: "De machine is makkelijk te gebruiken door simpelweg in en uit te schuiven, de machine doet de rest. De machine is snel en precies, temperatuur en verwerkingstijd zijn makkelijk in te stellen. Bakjes zijn hermetisch en dus hygiënisch afgesloten in film in slechts 2 seconden. Geschikt voor ruim 200 bakjes per dag. De bakjes zijn beschikbaar in 3 formaten, volledig composteerbaar en gemaakt van hernieuwbaar materiaal."

Over de folie
Deze rol film bestaat uit een 'sheet' van herwonnen cellulose materiaal voorzien van twee oppervlaktecoatings. Het hernieuwbare deel vormt meer dan 95% van het geheel en het materiaal heeft alle relevante aanwezige voedselveiligheid certificaten. De film is geschikt voor direct contact met voeding zoals droogwaren, vettig, zuivel, vochtig, zurig en licht alcoholisch voedsel.

  • Geschikt voor opslag in de koelkast of kamertemperatuur
  • Bestand voor warme gerechten tot 70 graden voor 120 minuten
  • Geschikt voor opnieuw opwarmen tot 100 graden voor 15 minuten
  • Geschikt voor opwarmen in de magnetron voor 5 minuten op 800 W.

Let op: vermijd direct contact met vlammen en hete oppervlaktes. Een rol kan het volgende aantal bakjes sealen: 2800 stuks groot (865 ml) of 4300 stuks klein (450 ml) of 2900 stuks middel (600 ml).

Klik hier voor meer informatie. 

Publicatiedatum: