Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Webinar CIV Groen Agro praktijkcluster op 3 december

Strokenteelt en robotisering: meer gewasdiversiteit met minder arbeid?

Op donderdag 3 december aanstaande (9:30-12:00 uur) wordt een webinar gehouden met het thema 'Strokenteelt en robotisering: meer gewasdiversiteit met minder arbeid?'. De technologische mogelijkheden ontwikkelen zich razendsnel, en dat maakt ook economisch gezien een nieuwe aanpak mogelijk, waarbij gewasdiversiteit voorop staat. Kan (een combinatie van) agro-ecologie, technologie en kringloop-landbouw zorgen voor een andere vorm van akkerbouw?

ERF BV is het met zijn 1500 hectare het grootste private biologische landbouwbedrijf van Nederland. Al sinds 2015 experimenteren ze met strokenteelt. Roy Michielsen vertelt waarom ERF met strokenteelt is gestart, de uitdagingen die het telen met stroken met zich meebrengt, maar ook wat het hen oplevert.

De komende jaren zet de robotisering in de agrarische sector fors door. Thijs van de Ven van Abemec vertelt over hun robots. Tekort aan personeel en de zoektocht naar verdere duurzaamheid en een betere bodem zorgen voor een sterke groei van de inzet van robots in de akkerbouw.

Aanmelden graag via dit inschrijfformulier.

Praktijkcluster AGRO is één van de vijf praktijkclusters onder CIV Groen. Onderwijs en bedrijfsleven werken samen aan het stimuleren van ondernemerschap in akkerbouw en het agrarisch loonwerk. 7 groene Mbo's en de brancheorganisaties Cumela Nederland, BO Akkerbouw en LTO Akkerbouw en Bionext werken aan praktijkinnovatie, arbeidsmarkt en onderwijsvernieuwing in het groene domein.

Publicatiedatum: