Franse miljardairs willen Europees kampioen in bio-producten creëren

Drie vooraanstaande Franse miljardairs starten een bedrijf waarmee ze een Europese kampioen in biologische voeding willen creëren. Dit meldt The Financial Times. De drie ondernemers zijn telecom-miljardair Xavier Niel, Moez-Alexandre Zouari (o.a. mede-eigenaar van diepvriesvoedingsgroep Picard) en bankier Matthieu Pigasse. Op de eigen website van 2MX Organic, zoals het bedrijf van de drie Franse ondernemers heet, staat wat meer informatie.

De drie ondernemers bundelen hun krachten om een nieuwe Europese speler te creëren in duurzame, alternatieve en verantwoorde consumptie. Ze noemen het een gedifferentieerde investeringsmogelijkheid voor consumenten. Het bedrijf is opgericht als 'SPAC' met als doel één of meerdere overnames in de consumptiegoederenindustrie in Europa te voltooien met een speciale focus op duurzaamheid.

De ambitie is, gedreven door een alternatieve visie, om een nieuwe grote Europese speler op te bouwen.

Volgens The Financial Times heeft het drietal al vier of vijf acquisities in gedachten. Moez-Alexandre Zouari: "We willen een Europese kampioen in biologische voeding opbouwen. Mensen eten anders vandaag, niet alleen voor hun eigen welzijn en gezondheid, maar ook voor de planeet."

Ze willen een 'verticale' groep creëren, die zowel actief is in de productie als de distributie van biologische voeding. De eerste acquisitie kan volgend jaar al gebeuren, zo meldt Gondola.

Voor meer informatie: www.2mxorganic.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.