Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bietje erbij!

Tholen - Love Beets 'Bietje erbij' is vanaf nu verkrijgbaar. "Veel consumenten weten niet goed hoe ze rode biet moeten bereiden. Of ze beginnen er niet aan omdat ze het teveel werk vinden. Met ons concept willen we mensen inspireren en het eten van biologische rode bietjes leuk, lekker en makkelijk maken", vertelt Greta Schrenk namens producent Beetz BV.

De gemarineerde bietjes van Love Beets 'Bietje erbij' zijn er in twee varianten: Balsamico en Spicy Chili. "Met deze smaken spelen we in op nieuwe, verrassende gebruiksmomenten. 'Bietje erbij' Balsamico is lekker voor bij de salade of in veggie bowls. En de Spicy Chili variant past prima bij de Aziatische en Mexicaanse keuken. Wat te denken als topping op een wrap, burrito of Poké Bowl? Het is echt een gemaksproduct, je zou ze zelfs puur kunnen snacken. Het leuke aan de biet is dat je gewoon eindeloos kunt variëren, maar vaak zijn het toch nog de traditionelere gerechten die thuis op tafel worden gezet. Hier willen wij verandering in brengen."

Daarom hebben we specifiek voor deze twee smaken gekozen. De stukjes biet kunnen ook als bijgerecht geconsumeerd worden of gewoon als snack. Het is echt een gemaksproduct."De biologische rode bieten worden geteeld in Flevoland. Vervolgens worden ze ook op dezelfde boerderij verwerkt. Dit voorkomt onnodig transport en houdt de keten zo kort mogelijk. En de bijproducten, zoals de schil, kunnen meteen worden hergebruikt als veevoer. De verpakking is volledig recyclebaar en gemaakt van 80% gerecycled plastic.

Gerjan Snippe, mede-eigenaar van Beetz BV gaf eerder deze week op LinkedIn al aan erg trots te zijn op het eindresultaat: "Wat een heerlijke verrassing op ons bord en wat een heerlijk team dat dit heeft uitgewerkt!" Ook Rinze Anne van der Sluis, Category Development Manager bij Beetz BV plaatste een berichtje over 'Bietje erbij' op LinkedIn: "Na maandenlange voorbereiding, vandaag de eerste commerciële productie van het Love Beets 'Bietje erbij'-concept. Blij met het eindresultaat dat we in samenwerking met SNOW DONUTS hebben ontwikkeld."

Voor meer informatie: [email protected] en www.lovebeetseurope.com