Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Teeltpartner in Marokko

Organto gaat aanbod bio-avocado's verdriedubbelen

Organto Food, een geïntegreerde leverancier van biologische groenten en fruit, heeft onlangs bekend gemaakt een contract te zijn aangegaan met een strategische teler in Marokko met het doel de aanvoer van biologische avocado's te verdrievoudigen ten opzichte van vorig seizoen. De eerste zending wordt deze week in Europa verwacht en de aanvoer zal naar verwachting tot eind februari/half maart 2021 doorgaan, afhankelijk van de groeiomstandigheden en productkwaliteit.

Organto ging eind 2019 een strategische samenwerking met de Marokkaanse leverancier aan en de eerste leveringen begonnen in januari 2020. Het product werd zo goed ontvangen op de markt dat  Organto heeft besloten de import bij deze belangrijke leverancier uit te breiden om aan de groeiende marktvraag te kunnen beantwoorden. Dankzij de gunstige ligging van Marokko ten opzichte van Europa kan Organto de avocado's binnen een week na de oogst al op de Europese markt brengen en dat is veel sneller dan de drie tot vijf weken die avocado's uit Latijns-Amerika en andere Afrikaanse teeltgebieden nodig hebben. Daarnaast is ook de CO2-voetafdruk kleiner. 

De jaarronde avocadotoeleveringsketen van Organto omvat strategische bronnen in Marokko, Colombia, Peru, Mexico, Zuid-Afrika en Kenia. Het bedrijf is voortdurend op zoek naar nieuwe importbronnen om aan de vraag naar het product onder haar groeiende klantenbestand in Europa tegemoet te kunnen komen. 

"De vraag naar avocado's blijft wereldwijd toenemen onder invloed van de vele voedzame eigenschappen van dit product en de toegenomen focus op gezondheid en welzijn. De avocado wordt zelfs de favoriete fruitsoort van de millennial generatie genoemd, wat heeft geleid tot een sterke vraag naar dit product," zegt Rients van der Wal, mededirecteur van Organto en CEO van Organto Europe. "We zijn blij dat we onze import uit deze steeds belangrijkere teeltregio uit kunnen breiden en samen te mogen werken met deze  vooruitstrevende partner. We beschouwen de avocado als een essentieel product in ons portfolio biologische AGF, dat wordt ondersteund door een jaarronde toeleveringsketen die we met strategische partners over heel de wereld tot stand hebben gebracht."

Organto verwacht een recordomzet in het vierde kwartaal te behalen van ongeveer €3,7 - €3,9 mln (persbericht van 19 november 2020), wat neerkomt op een toename van 185% ten opzichte van hetzelfde kwartaal van het jaar daarvoor. De uitbreiding binnen het segment biologische avocado's zal naar verwachting de voornaamste aanjager van deze groei zijn. De cijfers zullen waarschijnlijk het zesde opeenvolgende kwartaal met een record kwartaalomzet voor Organto betekenen.  

Email: [email protected]
www.organto.com 

Publicatiedatum: