Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mielbio nu ook in varianten Sinaasappel en Lindebloesem

Mielbio is pure, biologische, 100% Italiaanse honing. De honing is er in vloeibare en romige varianten en mono- en multiflorale soorten. Naast Mielbio Honing uit de Alpen, Citroen, Wilde Veldbloemen en Boshoning zijn nu ook Sinaasappel en Lindebloesem in Nederland verkrijgbaar.

Mielbio Sinaasappel is romig, bloemig, fruitig en aromatisch. Hij wordt geoogst in Sicilië en Calabrië en de zoete geur doet denken aan amandelen en sinaasappels. Ideaal bij het ontbijt vanwege de romige en frisse smaak; ook uitstekend geschikt voor het zoeten van thee en kruidenthee.



Mielbio Lindebloesem wordt gemaakt in de heuvels aan de voet van de Alpen en in de regio Emilia Romagna. Hij is romig en bijzonder zoet met een subtiele mintsmaak. Roomkazen smaken nog zachter in combinatie met Mielbio Lindebloesem. Ook ideaal om thee en andere warme dranken mee te zoeten.

Raw honing
De honing wordt op kamertemperatuur, onverwarmd verwerkt, waardoor het product 'raw' honing genoemd mag worden. Dit natuurlijke bereidingsproces zorgt ervoor dat alle waardevolle stoffen, maar ook de karakteristieke smaken en aroma's optimaal behouden blijven.

Raw verwerking is erg complex. Vooral het bereiken van een fluweelzachte structuur is een uitdaging. De familie Rigoni weet precies hoe dit moet en heeft exclusief patent op het natuurlijke bereidingsproces.

Mielbio kan gebruikt worden bij het ontbijt, op brood of beschuit, en om havermout, yoghurt, kruidenthee, matcha en andere warme dranken mee te zoeten. Het combineert ook goed met zachte kaas en er kan met het product gebakken worden.

Italiaanse familiebedrijf
Mielbio wordt gemaakt door het Italiaanse familiebedrijf Rigoni di Asiago, dat al bijna 100 jaar bestaat. Het begon allemaal in 1923 met oma Elisa Rigoni en haar passie voor de bijenteelt. Nu is Rigoni di Asiago een bloeiende onderneming, die traditie en innovatie samenbrengt in 100% biologische producten. Vanaf het prille begin draait alles om de liefde en het respect voor de natuur en de mens. De kleine Italiaanse imkers waar het bedrijf trouw mee samenwerkt bevinden zich in ongerepte natuurgebieden.

Bee my future
Vanzelfsprekend voelt Rigoni di Asiago zich nauw verbonden met het welzijn van bijen. Al jaren ondersteunt het bedrijf daarom 'Bee My Future', het eerste stadslandbouwproject in Italië van Lifegate. Tussen 2015 en 2019 heeft het bedrijf zo bijgedragen aan de bescherming van 1,3 miljoen honingbijen. Andrea Rigoni, algemeen directeur Rigoni di Asiago: "Bijen maken niet alleen maar honing, onze toekomst hangt van hen af."

Het beste uit Italië verkrijgbaar in Nederland
Naast Mielbio maakt Rigoni di Asiago ook Fiordifrutta fruitspreads van het biologische fruit en gezoet met biologisch appelsap, en Nocciolata, romige hazelnootpasta's zonder palmolie.

Mielbio en de andere producten van Rigoni di Asiago zijn verkrijgbaar bij Ekoplaza, Odin, G&W GezondheidsWinkel, speciaalzaken, natuurvoedingswinkels en -drogisterijen.

Voor meer informatie: www.rigonidiasiago.nl 

Publicatiedatum: