Roberto Latorre, Carsol Europe:

"Kentering in markt blauwe bessen na moeizame weken"

Tholen - Waar de afgelopen weken het aanbod blauwe bessen behoorlijk groot was en de afzet moeizaam verliep, laat de markt momenteel een kentering zien. "De producties in Peru nemen al wat af en daarnaast stuurt men nu door de huidige marktsituatie aanzienlijk minder fruit naar Europa. Dit werd al langer gezegd, maar dat zien we nu ook daadwerkelijk in de statistieken terug", vertelt Roberto Latorre van CarSol Europe.

"Met name voor de punnets droogt het aanbod nu op en zien we de prijzen meteen oplopen, waardoor het vooruitzicht meteen een stuk positiever is", vertelt Roberto. "Het is al met al toch een uitzonderlijk jaar, waarbij de afzet richting de o.a. foodservices fors is achtergebleven en grotere volumes door de 'trechter' bij de retail moesten. Maar ook de afzet richting de supermarkten is momenteel een stuk rustiger dan bij de eerste golf."

"Wij blijven tot eind januari met kleine hoeveelheden uit Peru doorgaan en vanaf week 51 verwachten we ook alweer de eerste, nieuwe Chileense bessen. Chili heeft min of meer een gelijk volume als afgelopen jaren. Wel zie je dat men steeds meer investeert in nieuwe rassen, die veelal naar Europa worden geëxporteerd. We verwachten vanuit Chili een kort, maar heftig seizoen, waarbij de piek iets hoger zal zijn dan de afgelopen jaren."

De afzet van de biologische blauwe bessen, blijft volgens Roberto goed doorlopen. "In deze periode importeren wij onze biologische bessen uit Argentinië. Aan het begin van het seizoen hebben we hiervan behoorlijk wat luchtvracht ontvangen, maar de weersomstandigheden bleven goed, zodat er de laatste weken meer fruit per zeevracht is verstuurd. Wij verwachten in week 1 weer de eerste bio-bessen uit Chili en verwachten dat vanaf medio december het aanbod een stuk beperkter zal zijn", besluit Roberto.

Voor meer informatie: 

Roberto Latorre / Harro van Dam / Roelant Komen
CarSol Europe 
Vlaardingen- Netherlands
+31 (0) 10 7632683
hvandam@carsoleurope.nl  
rlatorre@carsoleurope.nl 
rkomen@carsoleurope.nl    
www.carsolfruit.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.