Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AgroCentrum BV:

“Ook biologische telers hebben ‘gereedschap’ nodig”

Het aantal professionele biologische telers neemt toe. Het is belangrijk dat zij voldoende middelen hebben om hun gewassen gezond en weerbaar te houden. Maar is de ‘gereedschapskist’ van de biotelers wel voldoende gevuld om dit te bewerkstelligen? Dat vraagt AgroCentrum, importeur van specialistische meststoffen, zich af.

Middelen certificeren  
Nederlandse biotelers zijn bekend met de Skal inputlijst, een lijst van middelen die in Nederland gebruikt mogen worden in de biologische landbouw. Het gaat hier niet alleen om gewasbeschermingsmiddelen maar ook om het gebruik van meststoffen voor de biologische landbouw.

In België bestaat er niet 1 lijst maar zijn er verschillende certificerende instanties, die elk hun eigen lijst uitbrengen. Daarom is het voor producenten en distributeurs van meststoffen soms lastig om de juiste weg naar certificering te vinden. TÜV NORD INTEGRA is voor veel Belgische telers een van de bekendste certificeringsinstanties.

17 (blad)meststoffen nieuw op de lijst
AgroCentrum gelooft in de toekomst van de biologische landbouw. Het bedrijf vindt het belangrijk dat de ‘gereedschapskist’ van de biologische teler goed gevuld is. Daarom heeft AgroCentrum afgelopen voorjaar veel tijd en energie gestoken in de zoektocht naar certificering in België. Met vereende krachten is het gelukt om 17 (blad)meststoffen officieel toegelaten te krijgen voor de bio teelten in België. Veel van deze middelen stonden in Nederland al op de Skal inputlijst.

Nieuwe ontwikkeling met Vitalosol Gold
Een van de meststoffen die nu zowel in Nederland als in België gebruikt mag worden in de biologische landbouw is de nieuwe bladmeststof Vitalosol Gold. Deze meststof bevat voedingselementen zoals zwavel, mangaan en koper.

Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor een goede plantgezondheid. Een gezonde plant is minder vatbaar voor schimmelziekten.

Dit jaar zijn voor het eerst op grote schaal aansprekende resultaten geboekt in o.a. knolselderij, prei, suikerbieten, wortelen, boomkwekerij, sierteelten en nog veel meer gewassen. Biologische boeren zijn blij met een product als Vitalosol Gold. Maar ook voor de gangbare teelt geeft Vitalosol Gold goede mogelijkheden.

Voor meer informatie:
AgroCentrum BV
www.agrocentrum.nl 
[email protected] 

Publicatiedatum: