Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Millésime Bio 2021: vakbeurs biologische wijn gaat door in digitale vorm

De editie 2021 van de vakbeurs Millésime Bio omgevormd tot een digitale editie. De data blijven ongewijzigd: de beurs vindt plaats van 25 tot en met 27 januari aanstaande. De internationale wedstrijd van biologische wijnen, de Challenge Millésime Bio, gaat wel fysiek door met inachtneming van de gezondheidsmaatregelen.

In verband met de huidige gezondheidscontext heeft organisator SudVinBio besloten de vakbeurs Millésime Bio 2021 te laten doorgaan in een digitale versie. "Gezien de onzekere gezondheidssituatie was het niet denkbaar om de beurs Millésime Bio 2021 fysiek te laten doorgaan in het eerste kwartaal van 2021", legt Jeanne Fabre, voorzitter van de beurs Millésime Bio, uit. “De situatie is van dien aard dat uitstel niet vanzelfsprekend is. Ook zou het verplaatsen van het evenement niet compatibel geweest zijn met de agenda's van de kopers."

Millésime Bio is een wereldwijde vakbeurs voor de biologische wijn-, brouwerij- en gedistilleerde drankenindustrie. Ze is de eerste in de sector die het digitale levenslicht ziet. Ze zal de exposanten hun professionele afspraken aan het begin van het jaar garanderen op de oorspronkelijk geplande data, van 25 tot en met 27 januari 2021.

Hoopvolle cijfers
Naast deze moeilijkheden die de wijnindustrie sterk hebben verzwakt, heeft het Agence Bio in juli hoopvolle cijfers gepubliceerd: de biologische levensmiddelensector groeit gestaag, zowel wat de consumptie als wat de productie betreft. Dat laten cijfers van Agence Bio over juli 2020 zien. 

Digitale stands 
De digitale versie van de beurs Millésime Bio blijft voorbehouden aan professionals uit de sector en is toegankelijk via een speciaal platform. Achter de digitale stands kunnen exposanten hun wijngaarden tonen met behulp van digitale tools: video's, links naar hun websites, toegang tot technische fiches, prijzen en onderscheidingen... Bezoekers zullen over zoekmachines beschikken om efficiënt door de digitale gangen van de beurs te kunnen dwalen. Tijdens deze drie dagen worden ontmoetingen tussen exposanten en bezoekers mogelijk gemaakt door een instant messaging- of videoconferentiesysteem.

In overeenstemming met de verbintenissen van SudVinBio blijft het belang van de professionals centraal staan. Exposanten die niet aan deze digitale beurs wensen deel te nemen, krijgen hun inschrijvings-geld volledig terugbetaald.

Net als vorig jaar kunnen bezoekers ook nu al hun bezoek organiseren en hun afspraken met de exposanten in de aanloop naar de beurs vastleggen, zodra het inschrijvingsplatform midden december opengaat. De lijst van deelnemende exposanten wordt op dat moment ook onthuld.

Voor meer informatie over de beurs: https://www.millesime-bio.com/en 

Challenge Millésime Bio 2021: internationale wedstrijd van biologische wijnen gaat wel fysiek door
Door de nodige aanpassingen te doen om de geldende gezondheidsmaatregelen te respecteren, gaat de Challenge Millésime Bio door met een jury die fysiek aanwezig zal zijn. De tweedaagse Challenge zal plaatsvinden in Montpellier (Frankrijk) op 20 en 21 januari 2021. Hierbij zal een selectie van gecertificeerde biologische wijnen uit de hele wereld geproefd worden en zullen de winnende wijnen worden uitgelicht in een speciale ruimte van de digitale beurs Millésime Bio 2021.

Voor meer informatie over de challenge: https://www.challenge-millesime-bio.com/en

Jeanne Fabre nieuwe voorzitter Millésime Bio
Afgelopen juli werd Jeanne Fabre verkozen tot voorzitster van de Millésime Bio commissie, die verantwoordelijk is voor de organisatie van de beurs. Zij volgt Nicolas Richarme op, die een jaar eerder, in juli 2019, voorzitter werd van de vereniging SudVinBio. Jeanne Fabre is een wijnbouwer in de Corbières, een Languedoc-regio in het hart van Occitanië. Samen met haar vader Louis Fabre, haar tweelingzus Clémence Fabre en haar nicht Paule Teisserenc beheert ze de vijf domeinen van de familie Fabre die sinds 1991 voor de biologische landbouw worden gebruikt.

Publicatiedatum: