Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chioggia biet, pastinaak en paarse zoete aardappel geven nieuwe groentenchips kleur

De chipsmakers van Yellow Chips uit Emmeloord hebben weer iets nieuws bedacht. In november hebben ze hun nieuwste avontuurlijke mix gelanceerd: Chioggia biet, pastinaak en paarse zoete aardappel. Met deze jongste 'mixed varieties' wil Yellow Chips opnieuw haar positie in Nederland en Europa accentueren als aanjager van nieuwe smaken, nieuwe eetmomenten en nieuwe liefhebbers.

De nieuwe mix bestaat uit drie 'vergeten' groenten: biet, pastinaak en bataat. "Een mooie combinatie van zacht, zoet en aards, en wat zeezout om het af te maken. Tel daarbij de typische bite als resultaat van het bakproces: de groentechips wordt in 100% biologische zonnebloemenolie gebakken. De pastinaak krijgt hierdoor een brosse beleving, terwijl de overige fijn gesneden schijfjes voor een stevig-krokante bite zorgen. Kortom: een mix van smaak en kraak", vertelt Katharina Haack. 

Op zoek naar nieuwe momenten
Het eetgedrag rond snacks is de afgelopen jaren fors veranderd, zo geeft ze aan. "Naast een vraag naar de meer traditionele chips groeit de behoefte aan luxe chips. Daar neemt de consument dan ook bewust en bewuster de tijd voor. De mixed varieties van GoPure zijn bij uitstek geschikt voor die momenten. Bij een natuurlijke verfrissing in de namiddag of als side dish bij een gezellig diner voor twee - of meer, al naar gelang de geldende coronaregels."

Vegan en allergeenvrij, dus voor iedereen
De passie van Yellow Chips gaat volgens haar nadrukkelijk verder dan het maken van lekkere biologische chips. "Onze producten horen thuis in deze tijd en sluiten aan bij de moderne leefstijl van heel veel mensen. Dus óók als je toevallig een noten- of glutenallergie hebt. GoPure chips van Yellow Chips is gevrijwaard van de 14 allergenen die worden genoemd door het voedingscentrum. GoPure chips is er echt voor iedereen", aldus Katharina.

Voor meer informatie: www.gopure.org  

Publicatiedatum: