Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biofan Yannick:

"Ik hoop dat bio voor mijn kinderen vanzelfsprekend wordt"

Is bio alleen iets voor de geitenwollensokkengeneratie? Nee, dat is het al lang niet meer. Maar goeie warme sokken heb je misschien wel nodig als je op het veld rondloopt om zelf je groenten te oogsten. Yannick Verreyt breekt graag een lans voor het zelfoogsten: "Je proeft echt wel het verschil in de smaak. Je proeft dat het vers is en dat het vanuit de grond komt."

Yannick en haar drie kinderen gaan regelmatig groenten oogsten bij Grondsmaak, biologische zelfoogstboerderij in Kontich. Hoe dat gebeurt, dat zie je zelf:

Gepassioneerde opa
Waar komt die passie voor bio vandaan? "Toen ik klein was, gingen we heel vaak bij mijn oma en opa op bezoek. Ze hadden een grote moestuin waar mijn opa veel in werkte. Hij was er supertrots op en ik vond het als kind fantastisch om hem daarin bezig te zien. In het pompoenseizoen gingen we steevast met een pompoen naar huis, zelfs al lustte mijn moeder dat niet zo. Er was altijd iets dat we mee naar huis kregen." Na de dood van haar opa werd de moestuin gelukkig verdergezet door een oom.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Bron: Alles over Bio

Publicatiedatum: