Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Naturkost Schramm: Spaans seizoen loopt op volle toeren

"Ondanks corona zien we een goede aanbodsituatie bij bio-citrus"

De aanvoer van citrus uit het Middellandse Zeegebied loopt momenteel op volle toeren, zo ook in de bio-categorie. "Ongeveer vier weken geleden arriveerden de eerste bio-clementines uit Spanje, en ook bij de sinaasappelen wordt het aanbod nu groter", bevestigt een inkoper van Naturkost Schramm GmbH, gevestigd in het Duitse Appenweier.

Citrusprijzen hoger dan vorig jaar
Het bedrijf hoort tot de grootste aanbieders van bio-groenten en bio-fruit op de Duitse markt en neemt circa 95 procent van haar citrus uit Spanje af. "Aanvullend bieden we grapefruits uit Corsica en Demeter-sinaasappelen uit Marokko aan."


Spaanse clementines van de rassen Clemenules en Basol zijn nu volop verkrijgbaar.

Ondanks corona zijn vraag en aanbod op de huidige citrusmarkt ongeveer met elkaar in evenwicht. "Er is sprake van een licht hogere vraag, omdat men nog steeds vaker voor vitamine C-rijke producten kiest. Maar in maart/april heeft de crisis duidelijk een grotere rol gespeeld, onder andere vanwege het tekort aan arbeidskrachten."

De relatief ontspannen marktsituatie bij citrus weerspiegelt zich ook in de prijssituatie. Zowel clementines alsook sinaasappelen worden over het algemeen tegen vaste prijzen verhandeld. "Voor ons sociale eigen merk SIVISIO berekenen we geen extra prijstoeslag. Desalniettemin liggen onze citrusprijzen gemiddeld iets hoger dan vorig jaar."

Sinds enkele jaren biedt Naturkost Schramm GmbH het eigen merk Sivisio aan. Dit label wordt vooral in de klassieke natuurvoedingshandel goed ontvangen.

Tekort bij komkommers
In tegenstelling tot de marktsituatie bij citrus, is de marktsituatie in het groentensegment momenteel iets minder ontspannen. "Twee weken geleden was er bij de komkommers voor korte tijd sprake van een tekort. Toen was het moeilijk voor ons om ├╝berhaupt aan nieuwe aanvoer te komen", luidt het vanuit de inkoopafdeling.

Demeter in opmars
Naturkost Schramm GmbH bedient zowel de klassieke natuurvoedingshandel alsook de bio-retail in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland met hoogwaardige bio-producten. Het brede productassortiment omvat alle moderne bio-keurmerken, of het nou gaat om Naturland, Bioland of Demeter. "Het laatstgenoemde merk wordt de afgelopen jaren snel populairder op de markt, ook al richten wij hier als Naturkost Schramm niet de focus op. Voor ons is een 'zeer goed bio-product' met gelijktijdig een sterke focus op het gebied van sociale aspecten en milieuaspecten belangrijker", luidt het afsluitend.

Voor meer informatie:

Naturkost Schramm Import-Export GmbH
Industriestra├če 5 a
D-77767 Appenweier
Tel. +49 (0) 7805 9668-20
Fax +49 (0) 7805 9668-70
[email protected]  
www.schramm-naturkost.com    

Publicatiedatum: