Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dennree-nieuwbouw in Töpen: enorme grondwerken vereist

Ter regulering van het terrein voor de Dennree-nieuwbouw in  het Duitse Töpen moet er 300.000 kubieke meter grond verwijderd worden. Een groot deel van de uitgegraven grond komt terecht  op het areaal van het bedrijf 'Gutsverwaltung Bär'.

De firma Dennree wil gaan bouwen op het grondstuk aan de Tiefendorfer Straße 330 in Töpen. De grondwerken op het bouwterrein, dat direct naast het bedrijfsterrein van Dennree ligt, starten vermoedelijk nog dit jaar. De gemeenteraad houdt zich nu bezig met de vergunningsaanvraag. Op 25.000 vierkante meter moeten kantoor- en magazijnruimtes ontstaan. Daarvoor moet men op de bouwgrond onder meer op een oppervlakte van in totaal bijna 112.000 vierkante meter 37.388 kubieke meter humus verwijderen. "De niet-benodigde humus wordt verdeeld over het landbouwareaal van Hofgut Eichigt in Sachsen", meldde burgemeester Alexander Kätzel in de gemeenteraad.

De totale terreinverwijdering, inclusief humus, bedraagt circa 300.000 kubieke meter, daarnaast is er circa 120.000 kubieke meter grond voor het aanbrengen van terrein nodig. Voor het aanbrengen van de grondwal is 42.800 kubieke meter grond nodig. De volumeberekening is uitgevoerd met behulp van een digitaal terreinmodel. De geplande grondwallen in het noordelijke deel van het grondstuk dienen als geluidswal. Het grondstuk is reeds ontworpen als industriegebied, verklaarde de burgemeester.

De gemeenteraad stemde in onder voorwaarde dat de gemeenteweg van het oude station in Töpen naar Hohendorf niet ter beschikking staat voor de afvoer van de afgegraven grond. De vrachtwagens moeten via de B 2 en de Kreisstraße rijden.

Het bedrijf 'Gutsverwaltung Bär' in Hohendorf wil haar landbouwareaal opvullen met grond die bij de graafwerkzaamheden overblijft. 104.000 kubieke meter grond moet op een oppervlakte van 102.000 vierkante meter uit worden gebracht. Deze extra grond zal hier een hoogte van circa één meter bereiken.

De gemeenteraad stemde in met het project onder de volgende voorwaarden: de op het grondstuk liggende hoofdwaterleiding mag niet met grond gevuld worden; de reeds genoemde nieuw gesaneerde gemeenteweg mag tijdens de werkzaamheden niet gebruikt worden door vrachtwagens. Gemeenteraadslid Hermann Klug merkte op dat men hierbij al snel over 3.000 tot 4.000 vrachtwagenladingen spreekt.

Burgemeester Kätzel beloofde dat men de toestand van de straten voor en na de werkzaamheden zal documenteren.

Bron: Frankenpost

Publicatiedatum: