Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wie wordt de 'klimaat-tsaar'?

Biden overweegt speciaal kantoor in het Witte Huis over klimaatverandering

Democraat Joe Biden overweegt de oprichting van een speciaal kantoor in het Witte Huis onder leiding van een 'klimaat-tsaar' om de inspanningen om de opwarming van de aarde te bestrijden te coördineren als hij tot president wordt gekozen. Dit zeggen mensen die bekend zijn met de beraadslagingen.

Onder de kandidaten die worden besproken om de operatie te leiden, zijn voormalig minister van Buitenlandse Zaken John Kerry, die hielp bemiddelen bij het historische klimaatakkoord van Parijs, en Jay Inslee, de gouverneur van Washington die zich kandidaat stelde voor de Democratische nominatie voor klimaatkwesties, aldus de anonieme bron. John Podesta, de stafchef van president Bill Clinton in het Witte Huis, wordt ook genoemd.

"Het klimaat moet een lens zijn waarmee de volgende president zijn hele binnenlandse en economische beleid benadert, inclusief investeringen, regulering en coördinatie tussen instanties", zegt Bracken Hendricks, een fellow bij het Roosevelt Institute.
"Een kantoor kan heel krachtig zijn met een directeur die dicht bij de president staat en zijn zegen heeft", aldus Hendricks.

Een nieuw klimaatbureau op hoog niveau zou de aanhangers van Biden laten weten dat hij de kwestie tot een topprioriteit maakt. En een klimaattsaar zou kunnen helpen bij het bevorderen van een gecoördineerde aanpak van de hele regering om de uitdaging aan te gaan.

Een vertegenwoordiger van de Biden-campagne weigerde commentaar te geven. Biden heeft al aangegeven dat hij openstaat voor de aanpak, nadat hij in april het idee had geopperd om een ​​nieuwe kabinetsstandpunt over klimaat te creëren dat 'veel verder gaat dan de EPA'.

Klik hier voor het volledige artikel.

Publicatiedatum: