Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Nuttige dagbesteding voor medewerkers en mooi visitekaartje"

Boerderij 't Paradijs start maaltijdenservice met lokale horecaondernemers

Tholen - Boerderij 't Paradijs heeft onlangs in samenwerking met twee lokale horecaondernemers een nieuw concept geïntroduceerd: 't Paradijs op je bord! "Vanaf nu is het wekelijks mogelijk om vanuit het aanbod van 't Paradijs een heerlijke, gezonde en biologisch kant- en klare maaltijd te beleven. Deze wordt bereid door een voormalig ster-chef", vertelt Jan Snoeij. Dit kost maximaal 10 euro per gerecht en het is af te halen bij de boerderij of in het centrum van Barneveld.

Jan: "We liepen tijdens de eerste gedeeltelijke lockdown al met dit idee rond, maar toen was er een renovatie op de boerderij gaande. Om nu toch lekker bezig te blijven en de lokale ondernemers te ondersteunen, hebben we besloten om dit concept uit te werken."

Van links naar rechts in de kas: Etiënne van de Beek, Daniël Luiten en Jan Snoeij.

De eerste week kon men een stamppot met winterpostelein en zoete aardappel bestellen (zie foto rechts). Het gaat dus om een gezamenlijk initiatief van zorgboerderij 't Paradijs en twee bevriende horeca-ondernemers. Zij slaan de handen ineen om in Barneveld betaalbare biologische kant- en klare maaltijden aan te bieden, gemaakt van producten van de zorgboerderij en met medewerking van de deelnemers op de boerderij.

Deelnemers werken overdag in de tuin, bij de kippen, maar normaal gesproken ook in de catering. Dat laatste is onlangs vanwege de aangescherpte maatregelen weggevallen en omdat sommige deelnemers de horeca-activiteiten heel leuk vinden, zocht Jan contact met twee vrienden: de Barneveldse horecaman Daniël Luiten en chef-kok Etiënne van de Beek (is een ster-chef geweest in Amsterdam. Al snel was een nieuw idee uitgewerkt. 

Win-winsituatie
De maaltijden worden de komende weken elke donderdag op de boerderij bereid. Het gaat om verse maaltijden op basis van streekproducten, zowel met vlees als vegetarisch. Daniël: "Voor mij en Etiënne is dit een mooi initiatief, want onze banen in de horeca staan momenteel op een laag pitje. We zijn eigenlijk wel blij dat we op onze vrije dagen wat extra te doen hebben." Dat geldt ook voor de deelnemers van de zorgboerderij, zegt Jan. "Veel deelnemers vinden het leuk om met voeding bezig te zijn. Dit is dus echt een win-winsituatie. De deelnemers hebben een nuttige dagbesteding en de maaltijden zijn meteen een mooi visitekaartje voor 't Paradijs. Met dit initiatief willen we biologisch ook meer op de kaart zetten in Barneveld. Mensen leren via deze weg wat biologisch inhoudt."

Ze werken op basis van bestellingen. Tot en met dinsdag kunnen belangstellenden een maaltijd bestellen. "Vervolgens weten we donderdag hoeveel we gaan koken en zorgen we op vrijdag en zaterdag voor de uitgifte." Hiervoor hoeven mensen niet per se naar de zorgboerderij te komen. Daniel's Bar, het toekomstige café van Daniël aan de Schoutenstraat (waar voorheen De Buck zat), wordt ingericht als uitgiftepunt. Jan: "De maaltijden worden vacuüm verpakt en blijven dus wel meerdere dagen goed."

Opbrengst voor sociale activiteiten zorgboerderij
Hoeveel maaltijden het drietal met medewerking van de deelnemers van de zorgboerderij gaan maken, is nu nog wat lastig in te schatten. Daniël: "Ik verwacht dat we met een stuk of vijftig gaan beginnen, maar het zou wel vet zijn als we snel uit kunnen groeien naar driehonderd tot vierhonderd maaltijden per week." Hoe lang de drie de maaltijdservice in de lucht houden, hangt af van de corona-ontwikkelingen en de belangstelling. "Ik denk in ieder geval wel tot na de jaarwisseling. Maar zodra chef-kok Etiënne weer in de horeca aan de slag kan, gaat hij dat natuurlijk wel doen."

De bedoeling is dat de prijzen van de maaltijden onder de tien euro blijven. De opbrengst is rechtstreeks bedoeld voor sociale activiteiten op de zorgboerderij. Bestellen van maaltijden kan onder meer via de facebookpagina Paradijs op je Bord, of telefonisch via 06 82381884.

Voor meer informatie:
Jan Snoeij
Boerderij 't Paradijs
Bielderweg 1
3772 VM Barneveld
0342 401253
[email protected]  
www.boerderijparadijs.nl