Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Inschrijvingen voor de Groene Twinkeling 2021 geopend

De inschrijvingen voor de prijs Groene Twinkeling zijn weer geopend. In 2021 zal de Groene Twinkeling voor de tiende keer uitgereikt worden: dé groenste prijs voor ondernemend Overijssel. De winnaar van de Groene Twinkeling ontvangt naast de onderscheiding een cheque ter waarde van 1.000 euro. Dit jaar ging de prijs naar biologische melkveehouderij Huis in 't Veld in Lettele. En in 2017 won Overesch Ecologische Landbouw.

Bedrijven die actief en concreet bezig zijn met biodiversiteit in Overijssel, kunnen zich aanmelden. Het is ook mogelijk om andere bedrijven aan te melden.

De winnaar van 2020: biologische melkveehouderij Huis in 't Veld.

"We zijn trots op bedrijven in Overijssel die biologische diversiteit en bedrijfsvoering weten te verbinden en dat zijn er steeds meer. De afgelopen jaren hebben we veel prachtige initiatieven voorbij zien komen en negen indrukkende winnaars kunnen onderscheiden met de Groene Twinkeling", aldus de organisatie.

Waarde biodiversiteit
De organisatie vindt de natuur mooi en geeft aan dat we er sterk van afhankelijk zijn. "Ze levert bouwmaterialen, voedsel, schoon water, industriële grondstoffen en zelfs medicijnen. Biodiversiteit heeft dus ook een belangrijke economische waarde. Iets wat steeds meer bedrijven zich realiseren en zich voor inzetten. De Groene Twinkeling stimuleert meer bedrijven zich in te zetten voor meer biodiversiteit in hun omgeving. Goed voorbeeld doet goed volgen."

De Groene Twinkeling is een prijs die staat voor een economische en ecologisch vitale toekomst en stimuleert bedrijven zich in te zetten voor biodiversiteit in hun omgeving. Bedrijven die in aanmerking komen nemen maatrelen ten behoeve van biodiversiteit of zetten zich op een andere manier hiervoor in. Moeilijk? Een bedrijf kan al eenvoudig een bijdrage leveren door bijvoorbeeld op het bedrijventerrein biodiversiteit tastbaar te maken. Dat kan door het zaaien van wilde inheemse bloemen of het planten van inheemse bomen en struiken. Bedrijven die langer bezig zijn met biodiversiteit hebben circulariteit in de hele werkwijze geïntegreerd. Biodiversiteit vertegenwoordigt een enorme economische waarde.

Bekijk hier een filmpje over de winnaar van de verkiezing in 2020:

Aanmelden
Aanmelden kan tot 30 november. Klik hier voor het pitchformulier.

Voor meer informatie: www.groenetwinkeling.nl

Publicatiedatum: