Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Biologisch verdient eerlijk onderzoek"

'Het kippenexperiment' doet veel stof opwaaien

Tholen - Naast de uitgebreide reactie van Bert van Ruitenbeek (Directeur Stichting Demeter en in de tijd van het onderzoek directeur van Biologica) op de uitzending van Zembla, staan er veel reacties op social media. De redactie heeft hieronder het nodige op een rijtje gezet:

Ronald van Marlen reageert als volgt op LinkedIn. Hij komt zelf ook aan het woord in de uitzending (vanaf 4:52). Hij geeft aan met volle overtuiging mee te hebben gewerkt aan het onderzoek van Zembla: "Biologisch wordt al jaren bewust tegengewerkt of doodgezwegen door gevestigde belangen. Gisteravond toonde Zembla overtuigend een shockerend voorbeeld hiervan: onderzoeksresultaten die wezen op mogelijk positieve gezondheidseffecten van biologisch, die onder druk van chantage aangepast moesten worden. Het is ongelooflijk belangrijk dat dergelijke praktijken openbaar worden gemaakt en aan de kaak worden gesteld. Kapitaal mag nooit bepalen wat 'waar' is. Biologisch verdient eerlijk onderzoek. Ik heb dan ook met volle overtuiging meegewerkt aan het onderzoek van de Zembla redactie."

Bionext-directeur Michaël Wilde noemde uitzending gisterenavond meteen al 'ijzersterk'. De Bionext-reactie luidt als volgt: "We zijn blij dat Machteld Huber eindelijk erkenning krijgt voor haar waardevolle onderzoek naar biologische voeding en laat zien dat biologisch een goede keuze is. Voor kippen en alle andere dieren, voor onze bodem, voor onszelf en voor de generaties na ons."

Merle Koomans van den Dries, directeur van Odin, plaatste deze reactie op LinkedIn: "De uitzending van Zembla over het kippenexperiment niet gezien? Echt een aanrader om nog even terug te kijken. Ten eerste omdat heel helder wordt uitgelegd wat de clou is van biologische landbouw. Ten tweede dat er toch echt aanwijzingen zijn dat biologische voeding bijdraagt aan je weerstandsvermogen. En ten derde dat de tegenkrachten tegen biologisch zo sterk zijn dat niet de minsten er pas na hun pensionering iets over durven te zeggen."

Lees hier de reactie van Bavo van den Idsert op LinkedIn.

Twitter

Via de hashtag Zembla is nog veel meer te vinden. 

Klik hier om de uitzending van Zembla terug te kijken.

Klik hier voor het wederhoor en de reacties bij de uitzending 'Het kippenexperiment' (Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid, Wageningen University & Research en TNO).