Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Gemaakt van enkel overtollig fruit"

Naast ijsthee nu ook vruchtendranken van THIJS

De biologische dranken van THIJS zijn lekker, laag in suikers en geproduceerd op basis van overtollig vers fruit. THIJS motto is dan ook: 'use what we produce', er gaat geen ingrediënt verloren. Hierdoor zijn de sappen niet alleen een verantwoorde keuze voor je lichaam, maar ook voor het milieu. Deze dranken zijn ook craft soda specialist Sir Joe niet ontgaan en sinds 1 oktober behoort THIJS tot Sir Joe's familie.

Thijsthee goes THIJS
"Voorheen lag de focus op ijsthee, inmiddels brouwt THIJS ook sappen. Dankzij de verrassende combinatie van functionele ingrediënten herken je de kenmerkende unieke en volwassen smaken van alle vier de varianten. De vernieuwde sappen zijn: Appel & Brandnetel, Sinaasappel, Kamille & Duindoorn en Granaatappel, Framboos & Venkel. De vertrouwde ijsthee is er in de smaak Citroen, Gember & Moringa thee. De Moringa wordt in de volksmond ook wel wonderboom genoemd vanwege de vele gezondheidsvoordelen van het natuurlijke product. Daarbij zijn alle drankjes vegan en glutenvrij. Dit alles maakt de dranken van THIJS écht een verantwoord alternatief", aldus Rod Hensen, co-founder THIJS.

De ijsthee.

Overtollig vers fruit
THIJS gaat met zijn ingrediëntkeuze op een positieve manier de strijd tegen voedselverspilling aan. In Nederland wordt er per jaar in totaal 800 miljoen kilo voedsel verspild. Hiervan bestaat bijna één derde uit verse groenten en fruit. We verspillen hiermee niet alleen voedsel, maar ook onnodig energieverbruik en CO2-uitstoot door productie en transport, onnodige geproduceerde verpakkingen en héél veel water. Voor de beeldvorming: voor de productie van één appel is 80 liter water nodig. "Dit moet en kan anders. Daarom wordt THIJS gemaakt van enkel overtollig fruit. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen krom of lelijk fruit, zolang het maar vers is", vertelt Rod.

Verkooppunten
Een impact maken hoeft niet moeilijk te zijn. Het gaat volgens THIJS om balans en hierbij is het maken van bewuste keuzes een must. De 100% biologische drinks van THIJS zijn onder andere te verkrijgen bij verschillende groothandels en direct te bestellen bij Sir Joe via sirjoe.nl.

Voor meer informatie: [email protected] en www.thijs-drinks.nl 

Publicatiedatum: