Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Er komt ook veel sentiment en gevoel bij kijken"

Biobeurs 2021 wordt online BioKennisWeek

Tholen - Vanmorgen werd bekend dat de Biobeurs 2021 omschakelt naar een online event genaamd BioKennisWeek. Deze zal van 18 tot en met 22 januari 2021 plaatsvinden. Dit kennisoverdracht platform zal de Biobeurs, die in dezelfde week gehouden zou worden, vervangen. De organisatie van de Biobeurs geeft te kennen dat het gezien de huidige omstandigheden op het gebied van corona, niet meer het gevoel heeft de Biobeurs op een verantwoordelijke manier te kunnen organiseren. Met de BioKennisWeek biedt de organisatie in 2021 een online platform waarbij kennisoverdracht en online ontmoeting voorop staan. De fysieke Biobeurs schuift door naar 2022.

Bionext-directeur Michaël Wilde: "Het was een zeer lastig besluit om de fysieke beurs definitief naar 2022 door te schuiven. In theorie en in de praktijk was het zeker mogelijk om geheel coronaproof een fysieke Biobeurs te houden. Er komt echter ook veel sentiment en gevoel bij kijken. We bevinden ons in een zeer uitzonderlijke situatie en we willen met deze BioKennisWeek vooral een positieve draai geven hieraan. Ik verwacht dat het bereik met deze online week groter zal zijn dan ooit."

Michaël geeft aan dat er de afgelopen maanden volop overleg is gepleegd met diverse partijen binnen de biologische sector. "We zijn constant hierover in contact geweest met onze achterban. Ook daarvandaan hoorden we wisselende geluiden. Er waren ook zeker mensen bij die wilden dat de fysieke beurs door zou gaan. Anderen kregen van de directie sowieso geen toestemming om de beurs te bezoeken. We gaan nu met volle moed werken aan een prachtige BioKennisWeek die als doel heeft om de biologische sector te verbreden, te verdiepen en te verbinden."

Hoe de week er precies uit komt te zien, is nog niet bekend. "Daar gaan we de komende weken invulling aan geven. We gaan sowieso voor een live event waarbij verschillende personen op locatie met elkaar in gesprek gaan. We denken ook aan kleine bijeenkomsten voor potentiële omschakelaars bij biologische boerderijen."

"Groter bereik dan ooit"
In het persbericht van Bionext geeft Michaël aan dat ze met de online week de bio-sector bij elkaar willen brengen en kennis willen delen. "Hiervoor wordt er met veel zorg gewerkt aan een zeer interessant kennisprogramma. Daarnaast is het belangrijk om nieuwe partijen te interesseren voor en te informeren over biologisch. Daar is een online platform natuurlijk uitermate geschikt voor. We gaan er dan ook van uit dat het bereik met deze week groter zal zijn dan ooit."

Samenwerking
Bionext organiseert deze BioKennisWeek met partners uit de hele keten en vele aanverwante partijen. Samen gaan de partijen op zoek naar de oplossingen voor de uitdagingen waar we voor staan. Uitdagingen op het gebied van groei in biologisch, klimaat, gezondheid en verdere verduurzaming. Dat begint met elkaar te informeren, te inspireren en te motiveren in de BioKennisWeek. De BioKennisWeek nodigt u van harte uit om úw bijdrage te leveren. U kunt uw kennis delen door een voorstel in te dienen voor het geven van een workshop. Dit kan online via de Biobeurs-website: www.bio-beurs.nl. Dit kan tot en met 30 oktober 2020.

Voor meer informatie: wilde@bionext.nl, www.bio-beurs.nl