Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel vraag naar biologische groenten uit Puglia

"We staan aan het begin van het seizoen van onze herfst- en wintergroenten, maar de beschikbare volumes voor broccoli, artisjokken en venkel zijn beperkt als gevolg van droogte en andere ongunstige weersomstandigheden tijdens de bloei, waardoor de oogst vertraagd is met ongeveer 10 dagen", zegt Rocco Dimallio, commercieel directeur van Principe di Puglia. Dit bedrijf beschikt over een areaal van 500 hectare waarop 30 telers uitsluitend biologische groenten en fruit voor Principe di Puglia telen. 

"We krijgen volop bestellingen binnen voor deze groenten, maar we proberen alle klanten tevreden te stellen, in afwachting van volgende week, wanneer we meer hoeveelheden zullen hebben."

"Producten van goede kwaliteit, veilig, smaakvol en zonder gewasbeschermingsmiddelen, omdat ze afkomstig zijn uit de biologische tuinbouw. Dit zijn de kenmerken die ons onderscheiden van andere aanbieders en die leiden tot een aanzienlijke toename van de vraag."

"Over twee weken zullen we klaar zijn met de verwerking van onze broccoli, venkel en artisjokken. Op 1 november beginnen we ook met de oogst van bloemkool en selderij. We beschikken over een uitgebreid assortiment van groenten en fruit en een productiekalender die ons in staat stelt continu te leveren van oktober tot eind mei."

"We merken op dit moment dat we niet alleen vraag krijgen van de grote Italiaanse supermarkten, maar ook van internationale spelers, voornamelijk vanuit Duitsland, Denemarken, Oostenrijk en Groot-Brittanniƫ, landen die we 12 maanden per jaar beleveren", besluit Dimallio.

Voor meer informatie:

Rocco Dimallio
O.P. Principe di Puglia Soc. Agr. Consortile
Via La Menola, 15
71047 - Stornara (FG), Italiƫ
+39 0885 4340 72
[email protected]
www.principedipuglia.it

Publicatiedatum: