Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eigenaresse van oliemolen Moog en oprichtster van Bio Planète

Judith Moog onderneemster van het jaar in Frankrijk

Bij de uitreiking van de 'Trophées des Femmes de l'Industrie' in Frankrijk is Judith Moog in Frankrijk onlangs verkozen tot 'Onderneemster van het jaar 2020' ("Femme entrepreneure 2020"). De eigenaresse van oliemolen Moog en oprichtster van het merk Bio Planète kreeg de glazen trofee uit handen van de staatssecretaris voor industrie in Frankrijk, Agnès Pannier-Runacher. 

De staatssecretaris sprak vooral haar waardering uit voor de opmerkelijke ontwikkeling van de oliemolen Moog, die 35 jaar geleden op een biologische boerderij in het zuiden van Frankrijk begon. Tegenwoordig vervaardigen de 150 medewerkers op de twee locaties in Bram (Frankrijk) en Klappendorf (Duitsland) meer dan 70 verschillende premium oliën van biologische kwaliteit. Bio Planète heeft bovendien een reputatie als marktleider verworven in de Duitse en Franse markt voor biologische olie.

Links Ellen Moog met de glazen trofee.

Judith Moog
Achter het succes van de oliemolen Moog staat de onderneemster Judith Moog. Judith Moog heeft haar studie in de voedingswetenschap afgerond in Duitsland, Frankrijk en Rwanda. Ze is pas 21 jaar oud wanneer ze het biologische bedrijf van haar vader overneemt, het een nieuwe strategische richting geeft en het uitbouwt tot de eerste biologische oliemolen van Europa – gedreven door de visie om als fabrikant van duurzame, kwalitatief hoogwaardige plantaardige oliën en op basis van ethische principes een positieve bijdrage aan de wereld te leveren en de biologische landbouw als enige duurzame vorm van landbouw neer te zetten. 
Sindsdien is het aantal medewerkers gestegen van een handvol naar 150. Naast de bedrijven in Frankrijk en Duitsland heeft de onderneming ook een klein filiaal in Azië.

Van begin af aan vormen zuiver ecologische activiteiten binnen de waardeketen en faire partnerschappen de basis voor het ondernemerschap van Judith Moog. Verder richt de 52-jarige onderneemster zich met name op productinnovaties en de ontwikkeling van geavanceerde technologische processen om als fabrikant ook in de toekomst competitief te blijven. De belangstelling voor biologische olie neemt gestaag toe. 

"In de jaren tachtig van de vorige eeuw ging het er niet om, op een nieuwe trend mee te gaan. Er was veel volharding en overtuigingskracht voor nodig om onze waarden door te zetten en erkend te worden", aldus Judith. "Ik heb indertijd mijn eigen kijk ontwikkeld op een pioniersonderneming waarin ecologisch verantwoord handelen centraal staat. En ik ben ervan overtuigd dat het belangrijk is om in harmonie met de eigen principes te groeien. Want het werken als onderneemster betekent voor mij dat ik een visie volg, die mijn beslissingen vorm en richting geven. Dat is een uitdaging die ik graag elke dag opnieuw aanpak."

De 'Trophées des Femmes de l'Industrie' worden georganiseerd door de Groupe Industrie Services Info (GISI) en vormen een bekroning voor de carrières van vrouwen binnen alle industriële sectoren van Frankrijk. Deelname aan dit concours is niet gebonden aan de omvang van de onderneming en biedt met name een platform, waar de prestaties van vrouwen in de economie onder de aandacht worden gebracht en waarmee de loopbaanontwikkeling van vrouwen in bedrijven wordt bevorderd.

Het concours bekroont jaarlijks opmerkelijke vrouwen in tien verschillende categorieën, onder andere de beste 'Vrouw van de productie' ('Femme de production"), 'Vrouw van de innovatie" ('Femme d'innovation") of 'Vrouw voor duurzame ontwikkeling" ('Femme du développement durable').

Dit jaar vond de ceremonie op 22 september 2020 plaats in de Pavillon Wagram in Parijs.

Over de oliemolen Moog
Als eerste zuiver biologische oliemolen van Europa vervaardigt de oliemolen Moog al sinds meer dan 30 jaar biologische oliën van zaden, vruchten en noten. In 1984 begon Franz J. Moog in Bram in het zuidwesten van Frankrijk zijn kijk op ecologische landbouw te verwezenlijken. Zijn dochter Judith Faller-Moog zet deze missie tot op heden voort. Zij zorgde voor de specialisatie van de onderneming in de natuurlijke vervaardiging van biologische oliën en stichtte het merk Bio Planète. 

Het assortiment omvat meer dan 70 verschillende koudgeperste oliën van biologische kwaliteit: van klassiekers als olijfolie en kokosolie via producten voor fijnproevers zoals walnoot- of pindaolie tot zelfs dieetvarianten ter ondersteuning van een gezonde voeding, bijvoorbeeld zwartekomijnolie. 

Voor meer informatie: [email protected] en www.bioplanete.com