Lieven Delanote, Inagro:

"We hopen dat de consument kiest voor lekkere biologische en robuuste aardappelen"

Als adviseur biologische productie bij het onderzoekscentrum Inagro trekt Lieven Delanote iedere dag zijn laarzen aan om de teelten op de biologische proefboerderij te controleren. Momenteel loopt er een onderzoek naar robuuste aardappelen. Wat zijn dat, robuuste aardappelen, en waarom zijn die zo belangrijk? Lieven geeft tekst en uitleg in het filmpje.

Waarom doen jullie onderzoek naar robuuste aardappelen?
"Een robuust aardappelras is een ras dat goed bestand is tegen ziekten en plagen. Vooral in de aardappelteelt is 'phytophthora infestans' of de aardappelschimmel een belangrijk probleem, want die schimmel kan ervoor zorgen dat de hele oogst mislukt. Daarom doen wij onderzoek naar verschillende rassen om te kijken welke aardappelen sterk genoeg zijn om de schimmel te weerstaan. Een tweede eigenschap van robuuste aardappelen is dat ze ook in moeilijke omstandigheden een goede oogst leveren. En dat is in het voordeel van de boer én van de consument."

Klik hier voor het volledige artikel.

Bron: Allesoverbio


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.