Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Icaro X4

Schimmelziekten bestrijden met behulp van ultraviolette stralen

Schimmelziekten als meeldauw en botrytis tasten helaas nog steeds veel gewassen aan, met alle gevolgen van dien. Momenteel wordt er geëxperimenteerd met een mogelijkheid om dit te voorkomen in de vorm van een uitvinding met de naam Icaro X4. Het wordt vooralsnog toegepast in de wijnbouw, maar de patenten zijn inmiddels ook afgegeven voor de groenten- en fruitteelt.

""Icaro X4 is het resultaat van 28 jaar onderzoek en helpt bij het voorkomen van schimmelziekten. Voorkomen is immers beter dan genezen. De machine maakt gebruik van ultraviolette stralen met een golflengte van 280-100 nanometer. In 2019 is het systeem toegepast in een wijngaard en de resultaten waren verbluffend, zegt uitvinder Valter Mazzarolo, die samen met Guido Tarticchio en Roberto Arato de Icaro X4 ontwikkelde.

Icaro X4 is ontworpen en gebouwd door het Italiaanse Free Green Nature, gelegen in Veneto in de provincie Treviso.

De machine is volledig autonoom en wordt in het veld geleid door een besturingseenheid die wordt aangedreven door een batterij en een fotovoltaïsch paneel. De elektronica is verbonden met een tiental sensoren, zodat een omgevingsanalyse kan worden gemaakt. Het algoritme berekent op basis van de condities in het veld of en wanneer het gewas een interventie nodig heeft en met welke intensiteit.

Het systeem is geoptimaliseerd voor maximaal 10 hectare en de snelheid waarmee Icaro X4 zich over het veld begeeft is vergelijkbaar met die van een tractor. Daarnaast is het uitgerust met een Kohler benzinemotor van 14 pk en het GPS-geleidingssysteem heeft een doorsnede van 2,5 centimeter.

"Elke machine heeft een eigen laboratorium nodig om het gebied te analyseren. Hierbij wordt gebruikgemaakt van speciale sensoren waarmee we onder andere de windsnelheid, temperatuur, vochtigheid en regen meten. Met behulp van ons algoritme worden de voorwaarden voor een mogelijke interventie in kaart gebracht. Door middel van een radiosignaal is Icaro x4 onmiddellijk operationeel", zegt Mazzarolo.

Voor meer informatie:
Valter Mazzarolo
Free Green Nature
Via Del Lavoro N.31/B
31014 Colle Umberto (TV) Italië
+39 351 8804876
[email protected] 
www.freegreen-nature.it

Publicatiedatum: