Hoe goed matchen bio-groenten uit strokenteelt en tofu?

Voor de Ekoplaza-campagne 'Voor Beter Eten' is dit keer een reportage gemaakt over de tofu van ProLaTerre. TV-kok René Pluijm gaat aan de slag met de tofu van ProLaTerre, waar hij een wokgerecht mee maakt. Om het gerecht compleet te maken bezoekt hij eerst bio-teler Cornelis Mosselman, die op een bijzondere manier groenten teelt (strokenteelt). Hij zet op één perceel zoveel mogelijk gewassen bij elkaar. Cornelis vertelt waarom hij deze stap heeft gezet. Vervolgens gaat René aan de slag met de 'eigenwijze uien en wortelen' van 'eigenwijze boer Cornelis', hij verwerkt de groenten in een gerecht met de tofu van ProLaTerre. Op het laatst krijgt Cornelis de kans om het gerecht te proeven. 

In de nieuwsbrief van Ekoplaza staat de volgende begeleidende tekst bij de video: "Wil je graag soja eten maar niet bijdragen aan het CO2-probleem? De GMO-vrije en eiwitrijke soja van ProLaTerre wordt vanuit Italië per trein op groene stroom naar Nederland vervoerd. In de eigen Limburgse keuken wordt het verder verwerkt tot tofu."


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven