Project richt zich op ontwikkeling hybride aardappel voor biologische teelt

De partners in het project 'Hybio' willen het produceren en bevoorraden van een hybride aardappel uit zaad geschikt maken voor de biologische teelt. In het project HAASAP werd eerder al het veredelingsplatform en de bevoorradingsketen van de hybride aardappel ontwikkeld voor de gewone teelt.

Met de proces- en productinnovaties uit het project Hybio wordt gewerkt aan resistentie van de hybride aardappel de coloradokever en Phytophthora infestans. Ook wordt de biologische aardappelteelt via de hybride teelt versneld opgeschaald. Daarmee wordt de biologische hybride aardappel binnen Nederland en wereldwijd economisch aantrekkelijk.

Het projectconsortium bestaat uit de bedrijven BioVenture, CelaVita, Germains Seed Technology en Wageningen University & Research. Zij ontvangen een subsidie van de Europese Unie en de provincie Gelderland van bijna 1,35 miljoen euro. De totale projectkosten bedragen bijna 3,2 miljoen euro.

Bron: Provincie Gelderland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.