Nina Angkotta genomineerd voor Waalwijkse duurzaamheidsprijs

"Unified Nature gaat voor 100% duurzame kleding"

Nina Angkotta, vierdejaarsstudent International Business in Breda, is met haar kledinglijn Unified Nature genomineerd voor de Waalwijkse duurzaamheidsprijs 2020. Met haar kledinglijn wil Nina mensen bewust maken van de vervuiling die de kledingindustrie veroorzaakt én de duurzame alternatieven die er zijn: "“Consumenten zijn niet alleen onderdeel van het probleem, maar ook van de oplossing."

Op de site van Unified Nature zijn zes soorten T-shirts te koop. De shirts zijn gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen. Bij de productie van de kleding worden zo min mogelijk schadelijke stoffen gebruikt én de werknemers in de fabrieken worden eerlijk behandeld en betaald. Daar blijft het niet bij: "Voor iedere bestelling bij Unified Nature wordt een boom geplant. Dat is een samenwerking met de organisatie One Tree Planted. Je mag zelf kiezen op welk continent je boom wordt geplant. Door het gebruik van katoen neem je iets weg van de natuur, met het planten van een boom geef je iets terug", vertelt Nina.

Ook hier stopt het duurzame proces van Unified Nature niet: "De T-shirts worden verzonden in verpakkingen die composteerbaar zijn."

Daarbij kun je bij Unified Nature ook je oude kleding inleveren. Wanneer je dat doet, krijg je 10 procent korting op je bestelling. Nina: "Zo zorg ik dat de cirkel weer rond is én ga ik voor 100 procent duurzame kleding."

Ontstaan
In de zomer van 2019 begon het te kriebelen bij Nina: "Een eigen kledinglabel was mijn droom, maar ik had helemaal geen ervaring met het opzetten van een bedrijf. Ik ben op eigen houtje via Google, Bing en Yahoo begonnen met researchen en heb een korte online cursus over mode en design gevolgd."

Op dat moment is Nina ook al enige tijd bezig met duurzaamheid in haar dagelijks leven, bijvoorbeeld door minder vlees eten, minder water verbruiken en het correct scheiden van afval. "Toen bedacht ik me dat ik mensen meer bewust wil maken van het feit dat de productie van fast fashion vervuilend is voor de natuur. Er zijn betere alternatieven die minder negatieve impact hebben op het milieu."

"Consumenten zijn niet alleen onderdeel van het probleem, maar ook van de oplossing. Wij zijn de mensen die fast fashion kopen. Als ik een verantwoord alternatief biedt, daalt de vraag naar fast fashion weer een beetje en wordt er minder geproduceerd."

Collectie
Unified Nature werkt met kleine oplages. Zo zijn er van ieder shirt slechts vijftig exemplaren, verdeeld over vijf maten, te koop. "Ik hoop dat de mensen die mijn kleding kopen, er bewust voor kiezen en niet onnodig kleding kopen."

Momenteel is Nina bezig aan een nieuwe collectie. Naast T-shirts komen er in de nieuwe collectie ook accessoires. "Wat voor accessoires het worden, hou ik nog even geheim", besluit ze.

Vrijdag 9 oktober wordt de winnaar van de duurzaamheidsprijs bekend gemaakt.

Klik hier voor meer informatie over de duurzaamheidsprijs.

Voor meer informatie over Unified Nature: info@unifiednature.com en www.unifiednature.com

Bron: Avans


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven