Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Startup KALEA:

"Innovatie verandert keukenafval binnen 48 uur in voedingsrijke compost"

"We leven, werken én consumeren dit jaar thuis meer dan ooit. Vooral in de keuken wordt er meer gehakt, gekookt en gebakken. Met als gevolg een toename van het keukenafval en een vollere vuilnisbak. Wie geen eigen tuin heeft, houdt zijn conditie op peil met een extra wandeling naar de vuilcontainer om vervolgens te constateren dat er van een gezonde GFT scheiding weinig sprake is. Het is een gebrek dat met name in de grote steden speelt. Waar we juist in deze tijd waardevolle componenten zoals mineralen, nutriënten en water moeten koesteren, zit er niets anders op deze samen met het restafval te vernietigen. Bijna 40% recyclebare biomassa gaat daarmee verloren, voor de groene startup KALEA een duidelijk signaal om actie te ondernemen", aldus het bedrijf. 

“Make Compost, Not Waste!” 
Onder het motto “Make Compost, Not Waste” hebben drie jonge Duitse ondernemers uit Stuttgart hun krachten gebundeld voor het ontwikkelen van een duurzame oplossing die ons GFT-afval van een tweede leven voorziet. De introductie van KALEA, een compacte en innovatieve keukenmachine, zorgt ervoor dat het biologische afval van thuis binnen 48 uur in echte compost wordt omgezet. Een techniek die niet alleen de verspilling terug dringt, maar tevens bijdraagt aan een gezondere wereld.

Om de groene ambitie van KALEA kracht bij te zetten en de serieproductie in Europa te realiseren, starten de innovatieve ondernemers vanaf oktober met een crowdfunding campagne.

Een bundeling van de kracht van de natuur en slimme technologie | KALEA biedt een gemakkelijke, schone en vooral reukloze verwerking van het dagelijkse keukenafval . Het composteringsproces vindt plaats met behulp van micro-organismen die van nature aanwezig zijn in alle organische stoffen. Deze zorgen zelf voor het noodzakelijke afbraak proces. De intelligente sensoren en techniek van KALEA ondersteunt en bespoedigt dit proces met het creëren van een perfecte combinatie van optimale temperatuur, vochtigheid en ventilatie. KALEA weet hiermee de natuurlijke composteringstijd van enkele weken terug te brengen tot slechts 48 uur.

De keuken composter van KALEA kan per cyclus tot 10 liter organisch afval verwerken en kan tijdens het composteringsproces worden bijgevuld. Zelfs kleine botten en notendoppen verwerkt het apparaat zonder probleem. Uit het verwerkte GFT-afval ontstaat vervolgens 1,5 liter aan voedingsrijke compost, ideaal voor het bemesten van tuin- en balkonplanten. Het water dat als bijproduct van de compost ontstaat, is rijk aan voedingsstoffen en zal deze planten ook sneller laten groeien.

Modern, minimalistisch en vanuit een slimme app de CO2 uitstoot terugdringen | De keuken composter van KALEA is ontworpen naar een modern en minimalistisch design en wordt aangestuurd vanuit een voor iOS en Android ontwikkelde app . Dit zorgt ervoor dat gebruikers het apparaat op afstand kunnen starten en monitoren. De app kan ook worden gebruikt om bij te houden hoeveel biologisch afval is gecomposteerd en hoeveel CO2 je met de inzet van KALEA hebt bespaard. Als onderdeel van de KALEA-community ontvang je daarbij veel handige tips en informatie over het onderwerp ‘Stedelijk tuinieren en plantenverzorging’. "Met KALEA willen we het gemak van het recyclen van keukenafval thuis vergroten en tegelijkertijd een duurzame bijdrage leveren aan het milieu door de intensieve verwerking van keukenafval op te lossen, voedingsrijke mest voor planten te winnen en zo de vorming van klimaat schadelijk methaangas te vermijden." - Dr. Johannes Luschitz | CTO KALEA.

Investeren in een duurzame GFT-revolutie
De crowdfunding campagne van KALEA start vanaf oktober en biedt huishoudens in Nederland de mogelijkheid om de innovatieve keuken composter met een korting tot 50% aan te schaffen (reguliere verkoopprijs € 899).

Voor meer informatie: www.mykalea.de 

Publicatiedatum: