Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De nieuwste bio-groenterassen, in het veld en online

Open dagen Vitalis Biologische Zaden: 22-25 september

Tholen - Van 22 tot 25 september zijn de demovelden van de biologische groenteveredelaar Vitalis Biologische Zaden weer geopend voor de professionele groentetelers. Wel alleen op afspraak en onder strikte voorwaarden, de Covid-19 richtlijnen zijn ook hier van kracht. Voor telers die niet in staat zijn om de nieuwste rassen op het veld te bezoeken is er de mogelijkheid om de groenterassen later dit jaar online te bekijken.

Wat is er dit jaar te zien?
Ook dit jaar weer heeft Vitalis alles op alles gezet om een groot aantal nieuwe veelbelovende rassen op het veld aan hun telers te tonen, vertelt Jannie Dingemans, Sales Manager Organic Benelux. "Zoals ieder jaar is er weer een uitgebreid pakkent rassen in de sla types, onder andere ijsbergsla, (mini) bindsla, kropsla en eikenbladsla, maar ook de kleinere types, zoals de Lollo Rossa, batavia en babyleaf." Daarnaast is het succesvolle preiras Oslo te zien.Jannie geeft aan dat bij de pompoenen onder meer het ras Flexi Kuri in het Hokkaido-segment en nieuwe ontwikkelingen in de butternut-rassen getoond zullen worden. "De Flexi Kuri is veelbelovend door zijn hoge opbrengstpotentieel en zijn betrouwbare groei, ook onder moeilijke omstandigheden. Daarnaast zijn er diverse pompoenrassen in de overige types te zien, zoals butternut, grijs en kabocha."

Ze vertelt dat voor de courgette een nieuwe introductie in het herfstsegment getoond zal worden: "In courgette hebben we een nieuwkomer voor de late planting. Met een hoog productiepotentieel en groot percentage aan klasse I vruchten." En dit is nog niet alles: "Ook in venkel is een nieuw interessant nummer te zien, dat opvalt door zijn mooie bolvorm en hoge schottolerantie in de zomer. Daarnaast laat dit ras zich gemakkelijk snijden."

Sterke rassen voor de biologische teelt
Marcel van Diemen, Manager Organic R&D van Vitalis vult aan: "Biologische telers hebben andere teeltwijzen dan gangbare telers. De groenterassen die we voor hen ontwikkelen hebben andere eigenschappen, zoals: extra hoge resistentie tegen allerlei ziekten en plagen, efficiƫnt gebruik van stikstof, het vermogen om onkruid het hoofd te bieden en insecten te tolereren. Het resultaat is te zien tijdens onze Demodagen."

Hij vervolgt: "Ook onze wereldwijde biologische zaadproductie en veredelingsprogramma's zijn helemaal afgestemd op biologische teeltwijzen. En op de wensen van de consumenten, zoals smaak en houdbaarheid. Een mooie uitdaging om al deze eigenschappen in een groentenras te verenigen."

Alleen op afspraak
Professionele groentetelers die de open dagen willen bezoeken of online de rassen willen bekijken kunnen bellen met Jannie Dingemans, Sales Manager Organic Benelux, +31 6 55 22 04 66 of mailen naar [email protected].

Vitalis Biologische Zaden
In 1994 richtte sla-veredelaar Jan Velema Vitalis op als gespecialiseerd zaadveredelingsbedrijf voor de biologische sector. Zijn droom was een wereld waarin biologische voedselproductie een vanzelfsprekendheid is. Vandaag de dag is dit nog steeds de missie van Vitalis.

Vitalis is een onderdeel van Enza Zaden, al meer dan 80 jaar een familiebedrijf en groenteveredelingsbedrijf. Het biologische vakmanschap van Vitalis in combinatie met Enza Zaden's innovatieve kracht vormde de opmaat voor versnelde groei en een gestage verbreding van het portfolio met nieuwe biologische rassen. In meer dan 35 landen over de hele wereld worden de biologische groentezaden van meer dan 500 biologische Vitalis rassen verkocht.

Voor meer informatie: [email protected] en www.biovitalis.eu