Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe data-optimalisatie AGF-bedrijven kan helpen groeien

De manier waarop AGF-bedrijven hun dagelijkse activiteiten bijhouden, is in de loop der jaren relatief weinig veranderd. Het hands-on karakter van de landbouw betekent vaak dat ze de neiging hebben om meer eenvoudige registratiesystemen te gebruiken. In de praktijk betekent dit natuurlijk vaak gewoon met pen en papier, of een hele simpele vorm van elektronische input, aldus Schouw Informatisering

Terwijl elk AGF-bedrijf zijn administratie consistent moet bijhouden, vooral voor wet- en regelgeving, kan dit een hele klus zijn. En wat nog erger is, is dat de verzamelde informatie vaak genegeerd wordt of niet voldoende gebruikt, nadat het oorspronkelijke doel is bereikt. Dit is een verspilling van belangrijke en kritieke inzichten en het kost bedrijven potentiële inkomsten.

Het bijhouden van gegevens op deze manier, betekent een inefficiënt gebruik van middelen en een gemiste kans op meer winst. Er moet namelijk meer worden gedaan om gebruik te maken van wat vaak een schat aan gegevens is. We onderzoeken daarom hoe deze gegevens optimaal gebruikt kunnen worden om waarde toe te voegen aan jouw AGF-bedrijf en de rol die technologie hierin kan spelen.

De voordelen van toegankelijkere data
AGF-bedrijven registreren data traditioneel gezien op een manier die prioriteit geeft aan snelheid en uitvoerbaarheid op het werk. Er wordt minder nagedacht over hoe deze informatie wordt opgeslagen en in de toekomst kan worden opgehaald, terwijl het juist heel belangrijk is om snel een scala aan gearchiveerde gegevens te verkrijgen voor bedrijfsanalyses.

Papieren datasheets zijn snel, goedkoop en handig - ideaal dus! Maar als het gaat om archiveren en organiseren, nemen papieren datasheets te veel fysieke ruimte in, is er veel tijd nodig om dit te organiseren en is het lastig om snel iets op te zoeken.

Zelfs als de gegevens elektronisch worden opgeslagen op het bedrijfsnetwerk, bestaan de laatst genoemde problemen nog steeds. Denk hierbij ook aan dubbele invoer van data, en gemaakte fouten door handmatige invoer wanneer gegevens overgezet moeten worden naar een ander platform. Naarmate de tijd vordert, zien we steeds beter dat de simpelere methodes om data bij te houden juist meer problemen veroorzaken én je dus meer tijd moet besteden om deze problemen op te lossen.

Dus, hoe kunnen we dit corrigeren zonder de dagelijkse taken moeilijker te maken? De juiste balans tussen gebruiksvriendelijke hardware en krachtige software is essentieel. Eenvoudige data-entry hardware - idealiter duurzame en handschoen-vriendelijke mobiele apparaten – kan de eenvoudige input van data die bedrijven gewend zijn, goed nabootsen. Deze apparaten kunnen worden gebruikt op de productievloer, in landbouw- en magazijnvoertuigen of aan verschillende individuen worden toegewezen.

Het juiste systeem om deze informatie op te slaan en de juiste software om deze te organiseren, kan een wereld van verschil maken voor het eenvoudige gebruik van je data. Gegevens hoeven slechts één keer te worden geregistreerd en kunnen automatisch worden gepresenteerd in welke vorm dan ook die geschikt is voor het bedrijf, wat resulteert in één gecentraliseerde versie van de waarheid.

Webinar | Digitalisering in de AGF met Foodware 365
Benieuwd hoe je dit aan kan pakken voor jouw AGF-bedrijf? Volg vrijblijvend het webinar van Schouw Informatisering, from Aptean op dinsdag 22 september om 16.00 uur, zodat je kennis kunt maken met het belang van digitalisering en de software oplossing Foodware 365 o.b.v. het innovatieve Microsoft Dynamics 365 platform, specifiek voor AGF-bedrijven. Schrijf je hier in.

 

Publicatiedatum: