Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse overheid werkt aan keurmerk milieuvoetafdruk op levensmiddelen

De nieuwe Franse minister van 'ecologische transitie', Barbara Pompili, start samen met haar collega's van landbouw en van financiƫn een onderzoek naar labeling van de milieuvoetafdruk op levensmiddelen. Doel is consumenten inzicht te geven in de miliieudruk van levensmiddelen, om bewuste keuzes te kunnen maken bij de aanschaf van levensmiddelen. Dit als vervolg op een brede maatschappelijke discussie die in Frankrijk heeft plaatsgevonden (de 'convention citoyenne pour le climat').

Verschillende systemen van labeling zullen worden uitgetest, gedurende meerdere maanden. De soorten labeling zullen worden geƫvalueerd op hun effectiviteit in het informeren van consumenten: daarbij wordt onder andere gekeken naar duidelijkheid, betrouwbaarheid en objectiviteit. Door de consument beter te informeren hoopt de Franse overheid dat het aanbod in de winkels ook duurzamer wordt. Ook wordt gekeken naar de lasten voor het bedrijfsleven.

Het rapport van de evaluatiestudie zal naar het Franse parlement worden gestuurd, en op basis daarvan zal in principe een keuze worden gemaakt voor een bepaald soort labeling.

Belangstellenden voor deelname aan de studie kunnen zich tussen september en maart melden.

Nadere informatie is beschikbaar in dit persbericht.

Bron: Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum: