"Op het pleintje te weinig ruimte om voldoende afstand te kunnen houden"

De Bio Markt in Maastricht gaat verhuizen

Tholen - De biologische boerenmarkt van Maastricht, De Bio Markt, krijgt een nieuwe locatie. Waar de markt al 25 jaar op het pleintje aan de Percée - de as tussen de Wyckerbrugstraat en de Stationsstraat - staat, zal deze vanaf aanstaande donderdag 17 september op de Ruiterij te vinden zijn. "De verplaatsing is noodzakelijk vanwege de coronamaatregelen. Er was op het pleintje te weinig ruimte om voldoende afstand te kunnen houden tussen de vier vaste kramen", vertelt Misjel Lemmens van LimBio Tuin van Gronsveld, één van de vaste kramen op de markt.

Vorige week werd afscheid genomen van het vaste 'gezellige pleintje', zoals De Bio Markt het op Facebook noemt. "Het is jammer, maar noodzakelijk. De nieuwe locatie ,de Ruiterij naast Plein 1992, is minder opvallend, maar geeft veel meer rust en ruimte en heeft door de mooie lindebomen een intieme Bourgondische uitstraling. In principe gaat het om een pilot, maar we gaan er vanuit dat de verhuizing definitief zal worden", aldus Misjel.

Na de invoering van de coronamaatregelen werd De Bio Markt in Maastricht 1 week niet gehouden. "Wij hebben ons hierover beklaagd, omdat de supermarkten en dergelijke wel gewoon open mochten blijven. Toen heeft de gemeente ons toestemming gegeven om de week erna wel weer de kramen neer te zetten en open te gaan."  

De feestelijke opening zal tussen 15:00 en 16:30 uur muzikaal worden opgeluisterd door de female a-capella groep van Matavoices en het Spaanse Triana Quartet. Iedereen is welkom tussen 13:00 en 18:30 uur.

Voor meer informatie: info@bio-markt.nl, Facebook, 06 38075025


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven