Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kenneth Meyer (Natural Tropic):

"Onbegrijpelijk dat veel Noord-Europese supermarkten niet voor Spaanse mango's kiezen"

Tholen - Bij het Spaanse Natural Tropic is deze week het Osteen-mangoseizoen van start gegaan. De producent heeft deze mango's zowel conventioneel als biologisch beschikbaar. "De biologische mangomarkt is op het moment erg goed. Vooral de kleine maten zijn veelgevraagd", vertelt de Nederlandse sales manager Kenneth Meyer. "Ook de vraag naar conventionele mango's is goed. Prijzen liggen nu op een stevig niveau rond de 8-8,50 euro, maar zullen de komende weken traditiegetrouw wel wat gaan zakken. Het volume is ongeveer gelijk aan vorig jaar. De komende weken zullen er ook wat meer kleine maten op de markt komen."

Brazilië is als grote producent een forse concurrent op de mangomarkt, maar toch is het kwaliteitsverschil volgens Kenneth groot. "Binnen twee dagen hebben wij onze mango's in alle Noord-Europese landen. De kwaliteit van de Spaanse mango's is echt veel beter dan de Braziliaanse, maar er zijn nog altijd veel supermarkten die kiezen voor de minder smakende, maar goedkopere Braziliaanse mango's. Ik kan dat niet begrijpen. Volgens mij zou je de consument de best smakende mango aan moeten bieden. De Spaanse mangosector heeft nog wel wat bekendheid nodig en kan daarom nog wel wat marketing gebruiken om de mango's beter op de kaart te zetten."

Medio oktober schakelt het bedrijf over op de variëteit Keitt en daar worden ook grotere mango's van verwacht. Deze week is Natural Tropic tevens gestart met de eerste cherimoya's. "Inmiddels zijn we een grote speler geworden in dit product. De cherimoya's worden nog altijd vooral in Spanje geconsumeerd, maar de laatste jaren krijgen ze ook steeds meer voet aan de grond in landen als Frankrijk, Engeland, Nederland, Duitsland en Zwitserland. In Spanje verkopen we vooral de grote maten (6-8) en de kleinere maten (9-13 gaan meer naar de noordelijke landen. De vooruitzichten van het seizoen, dat duurt tot en met mei, zijn erg goed. Ook de cherimoya's bieden we biologisch en conventioneel aan."

Last but not least is Natural Tropic in voorbereiding op het Spaanse avocadoseizoen. "We trappen eind september af met de Bacon-variëteit, gevolgd door Fuerte en starten medio november met Hass. Door de hitte is er de nodige uitval geweest en daardoor zal het aanbod dit jaar beperkt zijn", verwacht Kenneth.

Voor meer informatie:

Kenneth Meyer
Natural Tropic S.L.
C/Juan Gris 20 P.I. La Pañoleta. Vélez-Málaga, Spanje
T +34 952507709
M +34647166401
[email protected]     
www.naturaltropic.es