Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kaaslust en Mont Blanc Foods gaan samen de biologische markt bedienen

Kaaslust is al sinds 1975 een ambachtelijke producent van met name biologische kaas. Meester Kaasmaker Jan Craens is een autoriteit in zijn vak vindt het heerlijk om kwalitatief superieure en unieke kazen te maken.

Jan is in Veenhuizen (Drenthe) begonnen, een plaats die genomineerd is voor de Unesco Wereld Erfgoed lijst. Omringd door de groene weides van het Drentse platteland staat de kleine gerestaureerde zuivelfabriek van Kaaslust. Inmiddels is er naast het pand in Veenhuizen een nieuwe kaasmakerij vlakbij gerealiseerd, op het Ecomunitypark in Oosterwolde.

Hans van der Velde (account manager Mont Blanc Foods) en Jan Craens (meester kaasmaker bij Kaaslust).

"De kazen die Kaaslust maakt zijn net zo bijzonder als de plek waar ze geproduceerd worden. De kazen zitten vol verhalen. Over de herkomst van de melk waarvan ze gemaakt worden. Over de ambachtelijke bereiding. De eerlijke en heerlijke ingrediënten die worden toegevoegd. De liefde waarmee de kazen worden gekeerd tijdens het rijpen op houten planken. Zoals twee eeuwen geleden Generaal Johannes van den Bosch over zijn 'koloniën van weldadigheid’ waakte, zo waken nu de kaasmeesters van Kaaslust over de kwaliteit en smaak van hun kazen. Het zijn de unieke en verrassende recepten van de kaasmeesters die Kaaslust kazen hun heerlijke smaak geven. Een smaak die maar met één woord treffend kan worden samengevat: weldadig. Wekelijks komen mensen terug in de winkel van Kaaslust in Veenhuizen voor de heerlijke belegen geitenkaas met karamel korst in combinatie met Mont Blanc vijgenspread of de 7 maanden oude Jersey kaas gecombineerd met een potje vijg sinaasappelspread", vertelt Leo den Hamer namens Mont Blanc Foods.

In zijn zoektocht naar een bredere distributie kwam Kaaslust al snel uit bij Mont Blanc Foods.

Mont Blanc Foods begon ooit met de exclusieve import van de Weissenhorner zuivelproducten en daarna met een eigen lijn kaasbegeleiders. Inmiddels is het een groothandel met een volwaardig assortiment voor biologische winkels en kaas speciaalzaken.

Leo den Hamer en Hans van der Velde waren meteen enthousiast. "Ik zit net als Jan ook al mijn hele leven in de kaas en we hadden al langer het idee om harde kaas toe te voegen aan het assortiment. De smaaksensaties die we samen kunnen bieden zijn echt geweldig. Zelf ben ik groot fan van de Kaaslust blauwader kaas met kweepeer gelei.
Wij zijn inmiddels wel bekend als groot aanjager van beleving in de winkels en met deze samenwerking kunnen we ons nog beter profileren met onze proeverijen en is het doen van gecombineerde acties natuurlijk ook ideaal", zo licht Leo toe.

De samenwerking wordt afgetrapt met een rondleiding voor de klanten en andere geïnteresseerden op maandag 28 september. Aanmelden kan via Kaaslust of door te mailen naar [email protected].

Voor meer informatie: www.montblancfoods.com en www.kaaslust.nl 

Publicatiedatum: