Christine Cortes, BioTropic:

"Marokkaanse bio-citroenen en -limes hebben de toekomst"

Sinds eind augustus zijn er bij importeur-exporteur BioTropic al limes en citroenen verkrijgbaar. Christine Cortes, vertegenwoordiger van het bedrijf, legt uit dat citroenen als de Combawa, Yuzu, de Caviar en de Bouddha citroenen een groot culinair succes zijn.

"Het seizoen ziet er veelbelovend uit. Niet alleen restaurants zijn geïnteresseerd in deze producten, ook vaste klanten willen deze nieuwe culinaire smaken ontdekken. We hebben het idee dat deze producten middenin een proces zitten waarbij ze steeds bekender worden. Het aanbod groeit, maar het blijft een nichemarkt."

Voor het limes- en citroenseizoen blijft BioTropic samenwerken met de Marokkaanse teler Terra Citrus. Volgens Christine hebben Marokkaanse limes en citroenen echt een toekomst. "Marokko, dat zich aan de havens van Europa bevindt, heeft veel biologische groenten en fruit te bieden. Het land is ook een interessante partij om de koolstofimpact mee te verkleinen."De limes en citroenen van BioTropic zijn verkrijgbaar in bulkaantallen of in bakjes. De limes zijn verkrijgbaar in dozen van 4 kg en 2 kg. Het seizoen loopt nog tot eind september.

In de winter verhandelt BioTropic producten uit het ratatouille-assortiment en Marokkaanse citrus zoals de late Nadorcott-mandarijn. Voor groenten begint het seizoen half november.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.